5 tips om ontspannen terug te keren van je vakantie

Kasper Hermans

Als je terugkomt van een welverdiende vakantie is het altijd lekker om dat ontspannen gevoel zo lang mogelijk te behouden. Ivy Global geeft je vijf tips om na een paar weken vrij rustig te acclimatiseren op de werkvloer en het gevreesde Post Holiday Syndrome te ontlopen.

Praat bij met je collega’s

Een veel geziene reflex is om na je vakantie direct de schade in bijvoorbeeld de mailbox op te meten. Zeker als je wat langer weg bent geweest, kunnen de mailtjes zich daar in groten getale hebben opgestapeld. Als je om stipt negen ‘s ochtends uur die berg van berichten een voor een moet gaan doorspitten, schiet de stress er gelijk weer in. Fijner is het om rustig weer in de werksfeer te komen door eerst even bij te kletsen met je collega’s. Over jouw en hun vakantie of over wat zij hebben meegemaakt op de werkvloer terwijl jij weg was.

Maak het jezelf gemakkelijk

Zorg dat je tijdens de eerste dag dat je terugkeert niet direct tot aan je nek in het werk zit. Plan indien mogelijk geen grote afspraken of vergaderingen in voor die dag. Begin met wat makkelijke taken, zoals het doorspitten van je mail. Zoals gezegd kan die mailbox helemaal tot aan de rand vol zitten met nieuwe berichten. Bepaal daarom voor jezelf welke mailtjes er prioriteit hebben en welke er nog wel een dag kunnen wachten op jouw antwoord. Extra handig kan het daarbij zijn om je van te voren ingeplande automatische out-of-office reply langer te laten doorlopen dan dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Op die manier verwachten mensen niet op de eerste dag van je terugkomst direct een antwoord. Begin verder met de meest recente mailtjes te lezen. De kans bestaat dat je daarna oudere mailtjes die over hetzelfde onderwerp tegenkomt, die je dan niet meer hoeft te lezen.

Buiten de deur werken

Als je in de zomervakantie bent weggeweest, is het bij je terugkeer in Nederland vaak ook nog lekker weer. Als je je dag niet te vol hebt gepland met werk, neem dan ook nog de tijd om een extra rondje in de buitenlucht te maken. Heb je het door overmacht toch druk met vergaderingen of afspraken? Probeer dan om (een deel daarvan) buiten te houden. Het is beter dat jij je collega’s even een zomers gevoel bezorgt, dan dat zij jou direct meesleuren in de sfeer van het kantoor. Lukt dat ook niet. Lunch dan in ieder geval in de frisse buitenlucht.

Kopieer je vakantie

Deze tip is vooral voor je activiteiten buiten het werken om. Heb je tijdens je vakantie veel gewandeld of op het strand gegeten? Probeer dit tijdens de eerste avonden na je terugkeer dan ook te doen. Het gaat daarbij bovendien niet alleen om wat je tijdens je vakantie wel gedaan hebt, maar ook om wat je gelaten hebt. Als je op reis bent, kijk je bijvoorbeeld amper tv. Laat de televisie dan ook niet direct overuren draaien als je weer thuis zit. Zo hou je dat vakantiegevoel net wat langer vast.

Huur Ivy Global in

Uiteindelijk is er niets zo fijn als terugkomen op je werk zonder dat de taken zich gigantisch hebben opgestapeld. Ivy Global is in staat om tal van taken over te nemen, terwijl jij geniet van de zon. Door Ivy van te voren in te huren en het project door ons op te laten pakken, kan jij flink wat werkzaamheden gewoon laten doorlopen, terwijl je onbekommerd van je vakantie geniet. Die taken zijn als jij terugkeert voltooid of goed bijgehouden, zodat je niet met pieken aan werk vlak voor en vlak na je vertrek zit. Op die manier hou je na je vakantie nog een klein beetje vakantie over!

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts