Via ons nieuwe platform de Gedeelde Tekenkamer kan je meer taken laten uitvoeren dan puur het bijhouden van wijzigingen in jouw tekeningen. Vanuit die tekeningen zijn wij namelijk in staat om verschillende zaken op te pakken. Waarvoor kan je de Gedeelde Tekenkamer dan precies inzetten?

1. Assetdata

Als er bepaalde werkzaamheden of projecten zijn uitgevoerd, stel er wordt een nieuwe fabriek op je plant gebouwd, dan komen er aan de hand daarvan nieuwe of gewijzigde tekeningen. Daar staan dan ook nieuwe assets op. Deze assets moeten ook weer in jouw syste(e)m(en) terechtkomen, zoals in je onderhoudsbeheersysteem (obs). Deze data kunnen wij met behulp van de nieuwe tekeningen kloppend maken in jouw lijsten en systemen. Dit geldt natuurlijk ook voor het wijzigen of verwijderen van assets.

Wat je ook nog wel eens ziet, is dat er gegevens van bijvoorbeeld een pomp op de P&ID staan. Dus indien er dan een nieuw type pomp met andere specificaties wordt gebruikt, dan kunnen wij dat ook aanpassen op de tekening.

2. Inspectiegegevens

Je kan je ons de resultaten laten verwerken als de inspecties zijn gedaan. Denk hierbij aan het bijbehorende inspectierapport, dat wij in het onderhoudsbeheersysteem aan het juiste asset kunnen hangen. Of een eventueel gemaakte foto die toegevoegd moet worden aan de tekening of de assetdata, zodat wanneer je in het systeem op die tekening klikt, je direct de foto’s van de inspectie te zien krijgt. 

Als er een aanpassing is verwerkt op jouw tekening, die inzichtelijk maakt dat er nieuwe assets zijn die geïnspecteerd moeten worden, dan kunnen wij dat verwerken in jouw systeem. Zo ben jij altijd op de hoogte van wanneer deze nieuwe assets geïnspecteerd dienen te worden.

3. Uitgevoerde werkzaamheden

Wat we heel vaak zien bij onze klanten, is dat er een grote backlog aan werkorders is ontstaan. Als de werkzaamheden zijn uitgevoerd moet dat altijd netjes gedocumenteerd en gerapporteerd worden, zodat de werkorder afgesloten kan worden. Vaak worden die stappen niet goed bijgehouden. Dit is iets dat wij ook kunnen uitzoeken om vervolgens eventueel actie te ondernemen om dit recht te zetten.

4. Aanpassen periodieke onderhoudsplannen

Wanneer een installatie wordt aangepast, heeft dat gevolgen voor jouw onderhoudsplan. Stel dat er van een installatie een deel wordt weggehaald of bijgebouwd, dan kunnen wij dat niet alleen doorvoeren op de tekeningen, maar ook in de onderhoudsplannen.

5. Uitgave van tekeningen

In dit geval vervullen wij in zekere zin de rol van documentcontroller. Van tekeningen is er altijd een zogenaamde masterversie aanwezig. Wanneer de projectafdeling een verbouwproject start, dan wordt die masterversie opgevraagd. De projectafdeling krijgt dan een kopie met een andere code, waarop zij hun aanpassingen kunnen doorvoeren. Als deze na afloop van het project terugkomt, kunnen wij de masterversie updaten. Wij weten welke informatie as-built is en wat terug moet keren op de mastertekening.

6. Registratie spareparts

Wat vaak voorkomt, is dat het uit het magazijn halen van reserveonderdelen niet goed bijgehouden wordt. Deze administratieve handeling kunnen wij jou prima uit handen nemen en zo dus ook bijhouden hoe het ervoor staat met jouw voorraden.

Als er vanuit de tekeningen die wij wijzigen gesignaleerd wordt dat er nieuwe assets moeten worden opgenomen die wellicht spareparts behoeven, kunnen we dat natuurlijk koppelen aan de reservedelen die reeds beschikbaar zijn in de betreffende systemen. Of eventueel de reservedelen aan je obs toevoegen.

Meer weten over de Gedeelde Tekenkamer? Lees dan ook onze blog van vorige week.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

  • fanshop

    De Ivy-fanshop: een uit de hand gelopen grap?

    14 september 2023

  • Zo werkte Ivy Global succesvol met de app van Prometheus

    06 april 2023

  • voortgangskaart

    Ivy Global ontwikkelt handige voortgangskaart voor bij projecten

    30 september 2022