Vanuit een project bij Ivy Global direct doorgroeien naar een startersfunctie. Voor Bastiaan Verton is dat werkelijkheid geworden. Sinds kort is hij in dienst bij Brabantse Delta, waar hij de voorbije jaren al meerdere keren namens Ivy werkte.

Enkele jaren geleden, middenin zijn studie civiele techniek, besloot Bastiaan dat hij ook werkervaring wilde opdoen. ‘Via via werd ik gewezen op een interessant project bij een olieopslag. Mijn kennismaking met Ivy verliep heel vlot, maar vanuit de klant werd vanwege corona een streep door het project gezet. Gelukkig werd er razendsnel een ander project voor mij gevonden bij de rioolzuivering van de omgeving Den Haag en Delft. Daar controleerde ik werkorders. Of ze nog up-to-date waren, de kosten van de orders wellicht te hoog waren en het aantal uren goed was ingeschat. Detailwerk waardoor zij in de toekomst de werkorders beter konden inplannen.’

Kort daarna kwam Bastiaan voor het eerst met Brabantse Delta in aanraking. ‘Bij een vijftal rioolwaterzuiveringen heb ik de P&ID’s gecontroleerd en getekend, omdat ze verouderd waren.’ Na een paar uitstapjes keerde hij afgelopen herfst terug op vertrouwde grond bij het waterschap. ‘Dit keer ging ik aan de slag met dataverwerking, maar ook met het maken van tekeningen die ze nodig hadden, zowel overzichtstekeningen als detailtekeningen als archiefwerk.’

Vacature bij Brabantse Delta

In de functie die Bastiaan vervulde, kwam er eind vorig jaar een vacature vrij. Hij twijfelde niet en besloot te solliciteren. ‘Al tijdens mijn eerste periode bij Brabantse Delta was er een goede klik met mijn collega’s. En toen ik een paar maanden geleden terugkeerde, was dat gevoel er direct weer. Oh ja, dit is een plek waar ik het fijn vind om te werken. Ook inhoudelijk, bezig zijn met P&ID’s, paste dit goed bij wat ik wilde.’ 

Bij waterschap Brabantse Delta hoopte configuratiemanager Hans Bogaert ook dat Bastiaan zou solliciteren. ‘Ik had al een paar hints gekregen van collega’s. Dan hoorde ik: ‘Goh, die Bas heeft een paar keer laten blijken dat-ie het hartstikke leuk vindt bij ons, daar moet je eens een bak koffie mee gaan drinken.’ En dat heb ik gedaan. Vrijwel parallel daaraan konden we via een formatieproces deze functie creëren, dus toen zei ik tegen hem: ‘Pak je kans!’’

Vriendschappelijke onderhandelingen

Er moest wel een regeling getroffen worden tussen Brabantse Delta en Ivy Global. Ivy’ers hebben een relatiebeding en mogen niet zomaar overstappen naar bedrijven waar ze een klus uitvoeren. ‘Ik zat er wel een beetje mee in mijn maag, want ik heb een goede relatie met Ivan, de projectmanager bij Ivy’, geeft Hans toe. ‘Gelukkig was hij hartstikke blij. Het bleek tot mijn verbazing het doel van Ivy om studenten te vormen en af te leveren bij hun eindklant. En daar zijn ook vaste regels voor, wat de fee moet zijn of hoeveel uur je minimaal gewerkt moet hebben. Het is daardoor heel vriendschappelijk opgelost.’ 

Ook Bastiaan was blij met de opstelling van Ivy. ‘Ze ondersteunen hun mensen heel goed. Niet alleen tijdens de opdrachten, maar ook bij zo’n overstap. Ze hadden ervoor kunnen kiezen om heel moeilijk te doen, maar het was vanaf de start hun insteek om ervoor te zorgen dat iedereen hier blij uit zou komen.’ 

Het snappertje van Ivy

Dat Brabantse Delta nu Bastiaan in vaste dienst heeft, betekent niet dat er geen Ivy’ers meer nodig zijn bij het waterschap. ‘Inmiddels is er een andere student, die hier al eens eerder werkte, bij ons gestart’, aldus Hans. ‘Mijn ervaringen met Ivy zijn tot dusver boven verwachting vergeleken met andere bureaus. Dan hadden we niet altijd mazzel met wie we kregen. Bij Ivy zijn het allemaal slimme mensen, ze hebben dat snappertje.’

Hoewel het nu vooral gaat om een workload wegwerken, is de functie van Bastiaan er een die allesbehalve snel op zijn einde zal lopen, stelt Hans. 'We willen bijvoorbeeld overstappen van platte tekeningen naar 3DBIM. Met dat programma kan je in de 3D-tekeningen assetinfo hangen. Daar zie ik voor Bas, die ervaring heeft met assetinfo en tekenen heel leuk vindt, ook toekomst in. Ik sluit niet uit dat hij onze volgende 3D-tekenaar wordt. Hij is nu al een dag in de week bezig met AutoCAD.’

Nuttig bezig zijn

Los van wat hij bij Brabantse Delta de komende jaren precies gaat doen, kijkt Bastiaan met een goed gevoel op zijn periode bij Ivy Global terug. ‘Ik heb negen jaar gestudeerd en soms miste ik het gevoel dat ik wat toevoegde aan de maatschappij, dat je iets betekent en nuttig bezig bent. Het werk bij Ivy heeft mij daarom erg goed gedaan. Ik voelde ook de waardering van de opdrachtgevers als ik een taak had voltooid, waardoor zij weer een periode vooruit konden. Je doet uiteraard niet het moeilijke werk van bijvoorbeeld een ingenieur, maar wel klussen waar ze veel aan hebben, waarmee je hen ondersteunt. Het is geen werkverschaffing. Bovendien is het een unieke kans om tijdens je studie bij een paar bedrijven in de keuken te kijken, om te ontdekken bij wat voor bedrijf je later wil werken.’   

 

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • zelfsturing

  Werkt zelfsturing eigenlijk wel?

  08 maart 2024

 • Zo stoomde Ivy Jorn klaar voor zijn baan bij VDL

  09 januari 2023

 • ‘De kennis uit de collegebanken kon ik in praktijk brengen’

  16 juli 2022