Met indrukwekkend uitzicht op de Nieuwe Maas, doemt ter hoogte van de Nieuwe Waterwegstraat de plant van Boskalis Environmental op. Boskalis Environmental houdt zich wereldwijd bezig met grootschalige bewerking en reiniging van grond, baggerspecie, bodemas en andere minerale afvalstoffen. Ook voert het bedrijf water- en landbodemsaneringen uit.

Vernieuwing

Een van die reinigingsinstallaties bevindt zich in Schiedam. Boskalis maakt momenteel een vernieuwingsslag door als het gaat om het ordenen en bijhouden van hun documentatie. Voor die expertise is Ivy Global in het leven geroepen. Roy van Dam, student Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, heeft de afgelopen maanden een data sheet gegenereerd die automatisch de juiste KKS code toewijst aan een asset. Een activiteit waar tot op heden een extern bedrijf voor werd ingehuurd. Hierdoor kan Boskalis Environmental sneller codes toewijzen en geeft een directe besparing van kosten.

Alle assets van de Schiedamse plant krijgen unieke, eigen codes. Daardoor is elke klep en elke pomp eenvoudig te traceren. ,,Het voordeel is dat bijvoorbeeld de inkoopafdeling direct ziet wat ze nodig hebben. Daarnaast helpt dit project bij het terugvinden van assets. ,,Door de nieuwe code structuur kan men straks in een oogopslag zien welk component op welke plek te vinden is’’, vertelt Roy.

Complex

Naast Roy is ook Paul Koster bezig bij Boskalis Environmental. De student Werktuigbouwkunde op het HBO in Amsterdam richt zich op het controleren van de P&ID-tekeningen en het opzetten van een tool palette.,,Het ziet er complex uit, en dat is het ook wel’’, lacht Paul. ,,We hebben de complete installatie in Schiedam aangepakt, dus dat is best veel werk.’’ De complete P&ID is inmiddels getekend in AutoCAD, zodat het digitaal gewaarborgd is.

Vanaf de grond

Nu het werk er in Schiedam op zit, betekent niet dat er een einde is gekomen aan het project bij Boskalis Environmental. Johan Timmer (Head Technical Department) en Rutger Voeten (Project Engineer) zijn dermate enthousiast over het geleverde werk van Roy en Paul, dat zij verder gaan bij een plant in Amersfoort, waar ze alles – dus P&ID’s en de KKS-codering – vanaf de grond mogen opzetten. Roy: ,,Dat is wel gaaf. Helemaal vanaf 0 beginnen. We kunnen daar alles zo goed mogelijk doen en naar onze hand zetten.’’

Ook samenwerken?

Wil je weten wat we voor jouw technisch bedrijf kunnen doen? Neem contact op Erik. Hij legt je graag alle mogelijkheden uit.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • ‘Bijzonder dat studenten van Ivy zo'n klus uitvoeren’

  16 juli 2022

 • ‘Ontzettend belangrijk om jonge mensen over de vloer te hebben’

  16 juli 2022

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022