Het onboardingstraject Gedeelde Tekenkamer: zo gaat dat in zijn werk

Kasper Hermans - 29 juli 2021

In de Gedeelde Tekenkamer kan je alle wijzigingen in je tekeningen laten beheren door een gespecialiseerd team aan studenten. Als je interesse daarin hebt, dan doorloop je eerst met een van onze projectmanagers een onboardingstraject. Hoe gaat dat in zijn werk?

Het doel van het onboardingstraject is om de Gedeelde Tekenkamer vervolgens als een geoliede machine te laten draaien in functie van jouw bedrijf. Dus is het cruciaal om tijdens de onboarding de processen goed in te richten en de verwachtingen af te stemmen op jouw specifieke wensen. De onboarding wordt gedaan door een projectmanager van Ivy, die zowel praktische als technische zaken met jou bespreekt.

Pakketten

Een van de zaken prominent die aan bod komt, is van welk pakket binnen de Gedeelde Tekenkamer jij gebruik wil maken. We hebben drie opties voor je in de aanbieding. 

De strippenkaart: Dit betekent dat je vooraf een bepaald aantal uren inkoopt. Totdat de ingekochte uren opgemaakt zijn verwerken wij alle wijzigingen binnen een week in de tekeningen.

Tekenwerk & tekeningenbeheer: Hierbij gaan we iets verder dan alleen de tekeningen bijhouden en richten wij ook jouw SharePoint in. Dit doen wij op zo’n manier dat jij en je collega’s de as-built tekeningen altijd makkelijkkunnen terugvinden. We verwerken de wijzigingen in de tekeningen en regelen daarbij het versie- en revisiebeheer. Bij dit pakket betaal je aan het einde van de maand voor de gemaakte uren.

Tekenwerk, tekeningen- en databeheer: Hierbij zorgen we ervoor dat alle gewijzigde tekeningen goed worden weggezet in jouw documentmanagementsysteem, onderhoudsbeheersysteem of leidinglijst. Zo is jouw basis altijd op orde.

Daarnaast stemmen we tal van andere dingen met jou af. Welke disciplines en tekeningen gaat het over? Zijn het bijvoorbeeld bouwkundige of technische tekeningen? Hoe en in welke vorm worden de wijzigingen aangeleverd? Hoe krijgen wij toegang tot jouw tekeningen en eventueel systemen? Welke software moet er gebruikt worden? Uiteraard proberen we ook een inschatting te maken van de hoeveelheid werk die jij voor ons hebt. Dit is niet alleen praktisch voor ons team in de Gedeelde Tekenkamer, maar kan ook jou helpen om in te schatten welk type abonnement je het beste kan afnemen.

Afspraken

Tot slot worden er ook afspraken gemaakt over hoe wij te werk gaan. De snelheid waarmee wij werken en de borging van de kwaliteit. Dit alles levert een door jou goedgekeurd overzichtsrapport op, waarin alle voorwaarden en gemaakte afspraken staan. Dat rapport wordt vervolgens weer gebruikt tijdens een interne kick-off, waarbij wij het tekenteam kennis laten maken met jouw bedrijf.

Op deze manier is alles tot in de puntjes geregeld als jij gebruik gaat maken van de Gedeelde Tekenkamer. Jouw tekeningen en wijzigingen zijn bij ons in goede handen. Welkom aan boord!

Meer weten? Lees dan ook onze blog van vorige week

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • assetstructuur

  7 oorzaken voor het niet op orde hebben van je assetstructuur

  02 maart 2022

 • golfkarretjes

  Met golfkarretjes hielp Ivy bij Gate tijdens een turnaround

  11 februari 2022

 • 6 taken die je door onze Gedeelde Tekenkamer kan laten oppakken

  19 augustus 2021