'Merkte dat Ivy een detacheringsfunctie bij mensen zoekt en niet andersom'

Kasper Hermans - 03 september 2020

Hoe is het om gedetacheerd te worden? Is dat wat als starter of word je in het diepe gegooid? We kunnen het ons voorstellen dat je daar vragen over hebt. Matthijs Hordijk vertelt daarom over zijn ervaring als Ivy-gedetacheerde.

Matthijs startte in 2018 met zijn eerste project voor Ivy Global. “Via een zoekopdracht in Google ben ik destijds Ivy op het spoor gekomen. Ik merkte tijdens het zoeken naar een bijbaan al snel dat er een heleboel vacatures voor studenten zijn, maar ook een heleboel hiervan zijn ongeschoold werk. Hier is niets mis mee maar het voegt weinig toe aan je carrière of andere doelen. Via Ivy kwam ik toen ineens een functie voor documentcontroller tegen. Daarbij kreeg je veel verantwoordelijkheden en moest je echt nadenken over je aanpak. Daardoor klonk dat direct veel beter dan het gros van de baantjes die ik tegenkwam. Ik heb bijvoorbeeld ook een tijdje auto’s rondgereden. Dat is leuk werk, maar ik werd hierbij niet echt getriggerd om mijn kennis te vergroten of om me ergens volledig voor in te zetten.” 

Vaak massaproductie

Inmiddels is Matthijs weer een paar stappen verder in zijn ontwikkeling. Sinds een paar weken is hij als gedetacheerde aan de slag gegaan. “Bij detachering had ik altijd het gevoel dat bedrijven een openstaande functie hebben en dat daar dan iemand bij gezocht wordt. Ik heb het idee dat veel detacheringsbureaus aan massaproductie doen. Hier merkte ik al snel het er anders aan toe gaat. Dat Ivy een functie zoekt bij de mensen.” Matthijs heeft binnen Ivy Global eerst een kennismakingsgesprek gehad met Sandra de Vries. In dit gesprek vertelde hij onder andere wat zijn ambities zijn en waar hij energie van krijgt. Op basis daarvan heeft Sandra een functieprofiel opgesteld. Met dit functieprofiel is er gekeken naar bedrijven die een persoon als Matthijs graag willen hebben. 

Voor Matthijs kwam daar dus een detacheringsplek bij uitgerold en dat bevalt hem prima. “In mijn functie ondersteun ik Peter. Hij wordt momenteel als consultant ingehuurd. Peter houdt zich bezighoudt met maintenance improvement en het invullen van een superintendent rol. In de praktijk komt het er op neer dat ik zijn rechterhand ben en help zijn takenpakket te verlichten, zodat hij zich specifieker op taken kan richten. Zodoende is er niet een concrete functietitel aan te hangen, maar in de praktijk ben ik veel bezig met het verbeteren van het improvement plan. Zo ben ik nu gestart met het uitzetten van de OPEX-budgetten. Momenteel is er bekend wat het totale budget is en hoeveel er wordt uitgegeven. Ik ben nu meer op detailniveau – per area – aan het uitzoeken hoe dat in elkaar steekt.”

Uitgroeien tot projectmanager

“Het is mijn doel om uiteindelijk projectmanager te worden”, zo legt de student technische bedrijfskunde uit. Omdat dat geen baan is die je doorgaans direct vanuit de studiebanken oppikt, is dit een ideale opstap voor Matthijs. “Peter, die mijn leidinggevende is, heeft die functie. Alles wat ik in deze rol uitvoer heeft daarmee te maken en is gericht op wat ik in de toekomst wil gaan doen.”

De samenwerking met Peter bevalt Matthijs in ieder geval heel goed. “We hebben een goede klik, kan alles aan hem vragen en we zitten bovendien op hetzelfde kantoor, dus alles verloopt heel direct. Wij zijn bovendien dezelfde types: lekker Rotterdamse mentaliteit, recht voor zijn raap. Daar hou ik van. Dat is fijn, want hetgeen dat ik doe moet secuur gebeuren, dus zodra ik ergens mijn twijfels over heb kan ik dit verifiëren. “ 

P6 Methode

Daarnaast vindt Matthijs het fijn dat hij binnen Ivy Global altijd nog terug kan vallen op Sandra de Vries, die de gedetacheerden begeleidt. “Dat is een fijne wetenschap. Zeker als ik mij niet zou kunnen vinden in de opdracht, dan is dat echt van toegevoegde waarde dat ik iemand heb om op terug te vallen. Ook kan ik binnen Ivy altijd vragen kwijt bij de daar actieve projectmanagers. Daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden. Zo ga ik binnenkort beginnen met de training voor de P6 Methode. Ik wist wel dat die bestond, maar ik had er nooit echt over nagedacht. Sandra heeft mij voorgesteld om die te gaan volgen.” Ook over het salaris dat hij als gedetacheerde krijgt, is Matthijs tevreden. “Wat ik op dit moment verdien is, zeker voor een student, een prima bedrag. Daarbij is de begeleiding die je krijgt, ook wat waard.”

 

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Boskalis Environmental: Schiedam als blauwdruk, nu naar Amersfoort

  16 juli 2022

 • ‘Ontzettend belangrijk om jonge mensen over de vloer te hebben’

  16 juli 2022

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022