Innovatie en onderhoud: hoe doen jullie het ten opzichte van concullega’s?

Ivy Global

Ben je ook wel eens nieuwsgierig hoe andere bedrijven in de technische industrie het doen op het gebied van innovatie? En hoe ver zij zijn in het bouwen van een professionele onderhoudsorganisatie? Met onze benchmark kun je jouw antwoorden vergelijken met de antwoorden van ruim 300 concullega's in de industrie.

De mensen die de benchmark hebben ingevuld werken allen in de industrie. Zo is 39 procent van de respondenten werkzaam als Maintenance Manager of een andere aan onderhoud gerelateerde leidinggevende functie als Hoofd Technische Dienst. Van de respondenten heeft 22 procent een andere leidinggevende functie in de techniek als Plant Manager, 24 procent een rol als Maintenance of Reliability Engineer en 6 procent heeft een adviserende functie als beleidsmedewerker asset management of als asset management consultant. De meeste mensen die de benchmark hebben ingevuld zijn werkzaam in de chemische industrie. Ook in de sectoren food en olie & gas zijn veel personen werkzaam. 

Wat er in de benchmark staat? De resultaten laten zien dat tijd en geld de grootste belemmeringen zijn om innovatie binnen je bedrijf eindelijk eens aan te pakken. Vijftien procent van de bedrijven geeft aan dat er geen budget beschikbaar is voor innovatie.

Het gemiddelde cijfer dat bedrijven geven aan hun staat van onderhoud is met een 7,3 prima, maar ook op het gebied van maintenance valt er wat te winnen. Zo zijn de P&ID’s bij slechts vijf procent van de bedrijven voor de volle 100% op orde.

Wil jij weten waar jij als bedrijf staat ten opzichte van andere bedrijven op het gebied van onder meer innovatie en onderhoud? Vul dan onze benchmark in en je ziet direct waar jij staat ten opzichte van andere bedrijven, op welke vlakken het goed gaat en op welke gebieden er nog winst te behalen is.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts