Ivy detacheert niet enkel studenten: 'De vreemde eend in de bijt'

Kasper Hermans - 21 augustus 2020

Ivy Global zet jonge en gretige studenten in op zijn projecten. Maar soms komt er een functie voorbij waar de studenten nog iets te licht voor zijn. Toch kan Ivy dan ingeschakeld worden. Zo is Joep Mol – die al jaren in het vak zit – onlangs als gedetacheerde begonnen bij CBRE. 

Drie dagen heeft Joep er nu opzitten in zijn nieuwe functie en nu al geniet hij van zijn vakantie. “Het is een aparte start”, zo geeft hij zelf toe. “Aanvankelijk zou ik op 3 augustus beginnen. Twee weken inwerken, twee weken op vakantie en daarna echt op de slag. Alleen vanwege vakanties in het bedrijf werd mijn start uitgesteld naar 11 augustus.” Ondanks dat het zo’n korte periode was, spreekt Joep van een prettige kennismaking. “De eerste indruk was goed, ook heb ik prettige collega’s die me goed hebben opgevangen. Ik heb als consultant vaak genoeg gemerkt dat dat lang niet altijd het geval is en dat je soms maar een beetje aan je lot overgelaten wordt.”

Welkomstpakket

Dat was in dit geval wel even anders. Zo lag er bij CBRE een heel welkomstpakket voor Joep klaar om het kennismaken met het bedrijf te vergemakkelijken. “Ze hadden een heel werkplan voor mij opgesteld. Daarin stond wie ik moest leren kennen, dingen over de systemen – daar zijn er nog al wat van – en IT die ik moet weten, belangrijke telefoonnummers et cetera. Toch zal het leiding geven straks in het begin wel even raar zijn, omdat ik er pas drie dagen ben geweest.” 

“Ik word bij het CBRE de pme-lead”, vervolgt Joep. “Dat houdt in dat ik het management krijg over de project maintenance engineers (pme). Ze regelen veel projecten voor MSD, vooral op gebied van utilities. Tijdens de projecten lopen er pme mee om bezig te zijn met het toekomstig onderhoud dat ontstaat door het project. Dat vind ik een hele fijne manier van werken. Zo hoort het eigenlijk. Helaas zie je nog te vaak dat er pas over onderhoud wordt nagedacht als zo’n project al lang en breed in bedrijf is. Deze afdeling zorgt ervoor dat het onderhoud al in het systeem is verwerkt op het moment dat je begint met produceren.”

De Ivy-link

Dat Joep nu als gedetacheerde van Ivy bij CBRE aan de slag gaat, komt doordat hij accountmanager Ivan Hermelijn al geruime tijd kent. “Tijdens mijn werk voor de NEM in 2011 heb ik Ivan leren keren. Destijds was ik bezig met een productonderhoudscontract voor stoomketels. In die periode heb ik voor een integraal onderhoudsprogramma voor stoomketels ontwikkeld, dat zij konden verkopen. Tijdens dat proces heb ik Ivan ontmoet. Later kwam ik hem ook bij PFW tegen, waarna hij naar Ivy is gegaan. Er bleef contact tussen ons. Daardoor heb ik bij PFW zelfs twee Ivy-studenten ingehuurd voor een opdracht. Dat was mijn eerste aanraking met het bedrijf Ivy Global. Al snel kreeg ik de indruk: dit is een geniaal bedrijf. Want het is altijd een win-winsituatie. Als je engineers voor een project moet aantrekken, zijn die vaak verschrikkelijk duur. Op deze manier blijft het betaalbaar en je helpt ook nog de engineers van de toekomst naar een hoger plan.”

Doordat het contact warm bleef, dacht Ivan al snel aan Joep, toen het CBRE deze vacature niet kon invullen. Het toont volgens Ivan de veelzijdigheid van Ivy Global, maar het zal niet een speerpunt worden. “Alleen als bij onze klanten er de behoefte is om zwaardere functies in te vullen, dan kunnen we dat uiteraard wel doen. Toch blijven projecten via studenten onze basis. Deze detachering toont aan dat we door ons werk een goede relatie opbouwen met onze klanten, waardoor er meer mogelijkheden ontstaan.”

Vreemde eend in de bijt

Zo is er voor Joep de primeur binnen Ivy. “Dat is bijzonder. Ik ben nu de vreemde eend in de bijt, dat realiseer ik mij ook. Toch denk ik zeker een bijdrage te kunnen leveren aan Ivy als ik eenmaal daar zit. Hoewel daar niets over is afgesproken, kan ik op termijn misschien een voedingsbodem gaan leggen voor toekomstige projecten.”Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Boskalis Environmental: Schiedam als blauwdruk, nu naar Amersfoort

  16 juli 2022

 • ‘Ontzettend belangrijk om jonge mensen over de vloer te hebben’

  16 juli 2022

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022