Asset Management Experience

Ivy Global lanceert serious game Asset Management Experience

Kasper Hermans - 19 mei 2022

Voor asset management is het, zoals bij veel technische vakgebieden, moeilijk om aan voldoende geschoold personeel te komen. Hierdoor zijn bedrijven genoodzaakt om zelf nieuw talent op te leiden. Echter, asset management leer je niet enkel uit een boek of in workshops. Het gaat om ervaren en doordenken van uiteenlopende scenario's. Daarom is de Asset Management Experience (AME) in het leven geroepen.

AME is een interactieve simulatie ontwikkeld door Veerenstael, Raccoon Serious Games en Ivy Global. Het grote doel van de serious game is om personeel effectiever op te leiden op gebied van asset management. Spelers ervaren al gamend welke facetten en componenten invloed op elkaar hebben.

Waarom deze game?

Asset management is een breed begrip, maar in de kern is asset management het behalen van doelen (zoals winst) middels investeringen (zoals de aanschaf van een machine) en het optimaliseren van dit proces. Je bent hierbij continu op zoek naar de optimale balans tussen risico, kosten en prestatie. Veelal zijn nieuwe werknemers niet geschoold in asset management, waardoor bedrijven genoodzaakt zijn om ze intern op te leiden. Deze trainingen en workshops worden vaak als ‘droog’ ervaren en slagen er nog onvoldoende in om een realistisch beeld van asset management mee te geven. Hierdoor blijft opgedane kennis minder goed hangen en heerst er een minder urgent gevoel. Dit kan en moet anders, zo vonden Veerenstael en Ivy. Daarom besloten ze met de hulp van Raccoon Serious Games de Asset Management Experience te maken. 

Met de AME kunnen alle medewerkers – van starters tot seniors – effectiever leren, reflecteren en kennis delen doordat ze het proces écht ervaren. Dit kan zowel individueel als in een (gemixte) groep. Via een simulatie worden de ontwikkelingen op het gebied van asset management behandeld. De samenwerking tussen de domeinexperts van Ivy Global en Veerenstael en de serious game designers van Raccoon Serious Games zorgt voor een schaalbare, inhoudelijke én activerende beleving.

‘Goed en proactief onderhoud is een vak dat je tot voor kort eigenlijk alleen primair onder de knie kreeg door jarenlange ervaring’, legt Richie van Heuven van Staereling, commercieel directeur bij Raccoon Serious Games, uit. ‘Als je je realiseert dat er steeds meer wordt geproduceerd met complexe productielijnen en machines, begrijp je dat dit leerproces sneller en effectiever moet. Serious games zorgen ervoor dat je in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring opdoet. Met de Asset Management Experience zetten we het vak asset management in de hoogste versnelling!’

Brandjes bij koekjes voorkomen

De AME simuleert een koekjesfabriek waar het niet zo lekker loopt. Er zijn veel onverklaarbare storingen en zelfs meerdere veiligheidsincidenten. Aan de spelers de taak om in verschillende rondes te investeren in deze fabriek. Hierbij proberen de spelers productiedoelen te behalen en de kans op storingen te verminderen. Spelers kunnen bijvoorbeeld investeren in data om zo weloverwogen keuzes te maken. 

Tijdens het spel zie je direct wat de effecten zijn van de beslissingen die je als team maakt, zo licht Ivan Hermelijn, project manager bij Ivy, toe. ‘Spelers ervaren welke facetten en componenten invloed hebben op elkaar en zijn actief bezig met het maken van de juiste keuzes. Op een interactieve manier gaan spelers tijdens het spel proactief te werk in plaats van reactief. Van brandjes blussen naar brandjes voorkomen.’

Meer weten over of heb je interesse in de Asset Management Experience neem dan contact met ons op.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022

 • Asset Management Experience

  Ivy Global lanceert serious game Asset Management Experience

  19 mei 2022

 • certificaten

  Zo werkt het bij Ivy opgezette participatiemodel

  31 maart 2022