Wie bij Ivy Global komt werken, hoopt op een gegeven moment een echte baan in de technische industrie te vinden. Joost Klip deed verschillende projecten voor Ivy en na een jaar gedetacheerd te zijn geweest bij KPS is hij daar nu vast dienst. Hij vertelt over hoe hij daar terecht is gekomen.

De meesten die bij Ivy komen werken doen dat tijdens hun studie, maar bij Joost verliep het net even anders. “Toen ik was afgestudeerd, technische natuurkunde, ben ik met een zoektocht naar een baan begonnen, maar dat liep niet zo vlot. Het was enigszins crisistijd, dat maakte het extra moeilijk. Na een aantal maanden had ik nog steeds niets gevonden. Mijn vader had zakelijk contact met Ivy en die zei: ‘Is dat niet wat voor je? Om daar projecten te doen en de kans te krijgen om bij bedrijven binnen te kijken.’ Dus ben ik dat gaan doen in de hoop om zodoende op termijn een baan te vinden.”

Vopak

Al snel kreeg Joost zijn eerste klus bij Vopak. “Daar liep net een project af, waarbij de P&ID’s waren opgeschoond. Op basis van die P&ID’s moest hun onderhoudsbeheersysteem gevuld worden. Ik heb daar lang gezeten, want om dat lege systeem helemaal te vullen en al het uitzoekwerk te doen, was een flinke klus. Op een gegeven moment kwam er zelfs wat versterking vanuit Ivy bij, om het allemaal wat vlotter te laten verlopen, want in mijn eentje zou het te lang duren.”

Na verschillende projecten werd Joost gedetacheerd bij KPS. “Ik was door Ivy gedetacheerd bij KPS en daar deed ik het werk dat ik nu ook doe als project engineer. Sinds 1 oktober ben ik er alleen niet meer als werknemer van Ivy Global, maar als werknemer van KPS.” Joost denkt dat zijn werkervaring bij Ivy zeker een rol gehad heeft in het krijgen van de baan. “Ik had al andere projecten in de olie- en gassector gedaan, zoals bij Vopak. Daardoor waren er raakvlakken tussen KPS en mijn cv. Bij Vopak leerde ik bijvoorbeeld al hoe zo’n terminal in elkaar steekt en dat helpt mij nu enorm.” Voor Joost zelf was het eveneens fijn dat hij met de nodige ervaring op zak naar het sollicitatiegesprek kon. “Ik had daardoor de nodige kennis, zodat ik makkelijker mee kon praten. Dat gaf me een geruststellend gevoel, dat je enigszins weet waar je het over hebt.”

Naast de werkervaring leerde Joost ook op andere manieren bij. “Ik heb bij Ivy zowel de training P6 Methodiek als Leiderschap 1.0 gevolgd. Daar heb ik heel veel van geleerd. Vooral die communicatiestijlen waren heel verhelderend. Over hoe je met anderen binnen het bedrijf hoort om te gaan en hoe dat je helpt om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen. Als techneut ben je gewend om te zeggen wat je wil zeggen en heel erg direct en to-the-point te zijn. Tijdens je studie leer je hoe samen te werken, omdat je vaak met elkaar in een projectgroep zit. Alleen dat zijn medestudenten, gelijkgestemden. Je komt weinig andere communicatiestijlen of leidinggevenden tegen. Bij Ivy kom je veel diverse situaties terecht, dat aspect ontbreekt tijdens de studie.”

Begeleiden

Van de begeleiding van de projectmanagers van Ivy heeft Joost minder gebruik gemaakt. “Maar dat heb ik ook nooit echt nodig gehad. Bij mijn eerste project bij Vopak zat al iemand van Ivy, die heeft mij ingewerkt. Daarna wist ik wat er mij te doen stond en ben ik daarmee doorgegaan, dat ging allemaal prima. Daarna kreeg ik een wat minder overzichtelijk project dan bij Vopak en was er regelmatig contact met Wietse die controleerde of alles lekker liep. Ik kon sowieso altijd bellen als er iets was.”

Zijn ervaringen met Ivy maken in ieder geval dat Joost het bedrijf aanraadt bij studenten. “Dankzij Ivy kom je bij bedrijven terecht, die diverse raakvlakken met technisch werk hebben. Je doet werk waarbij je dingen oppikt die je later van pas komen. Daardoor zorg je ervoor dat je al tijdens je studie relevante werkervaring opdoet. Er zijn detacheringbureaus in de techbranche, maar die zitten met name in de IT. Als dat je minder ligt en je meer bezig wil zijn met de hardcore techniek, dan is het moeilijker om wat te vinden. Dan biedt Ivy een goede oplossing.”

Ivy Global biedt technische ondersteuning bij projecten. Doordat studenten tijdens hun studie al ervaring opdoen via projecten kan er een compleet profiel opgesteld worden. Dit profiel, waarin ook de praktische werkervaring in staat omschreven, is interessant voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Via de deta-vast constructie kunnen bedrijven gedurende een jaar beoordelen of de Ivy’er daadwerkelijk aansluit bij de behoefte van de organisatie. Als dit van beide kanten, werknemer en werkgever, positief is kan de organisatie zelf een voorstel doen om diegene in dienst te nemen.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

  • Een baan

    Bastiaan vond baan via Ivy-klus: ‘Insteek om iedereen blij te maken’

    12 april 2024

  • Zo stoomde Ivy Jorn klaar voor zijn baan bij VDL

    09 januari 2023

  • Boskalis Environmental: Schiedam als blauwdruk, nu naar Amersfoort

    16 juli 2022