Bij Ivy Global doen studenten via de projecten die ze uitvoeren ervaring op voor het grote werk na hun studie. Voor een enkeling komt dat vervolg er bij Ivy Global. Joris Neuman is sinds 1 januari de vierde student die na zijn studie doorgaat als projectmanager. 

‘Ivy is bij mij al vroeg begonnen om te hinten op een vaste baan, maar de echte gesprekken zijn pas vorige zomer op gang gekomen’, vertelt Joris, die in 2016 zijn eerste project als studentwerker uitvoerde en dus al geruime tijd rondloopt bij Ivy. ‘Het is een leuk team, een leuk bedrijf om bij te werken. Niet superklein, maar je weet wel wie al je collega’s zijn en je hebt een grote diversiteit aan projecten. Daarbij vind ik het werken volgens Semco een hele grote bonus, zeker nu je begint met werken. Je leert daardoor al heel snel welke zaken je in overweging neemt als je beslissingen moet maken. Terwijl als je als starter naar een ander georganiseerd bedrijf zou gaan, je daar heel weinig van meekrijgt. Dan ligt dat eigenlijk volledig bij een manager in de laag boven je. Doordat je hier vanaf de eerste dag in de bedrijfsvoering en langetermijnvisie wordt meegenomen, leer je snel over keuzes en afwegingen maken.’

Combineren

De functie van projectmanager is niet geheel nieuw voor Joris, want al tijdens zijn studie vervulde hij regelmatig die rol. Een groot verschil dat Joris is dat hij niet langer die twee dingen hoeft te combineren. ‘Hiervoor was ik druk met afstuderen en dan weer met werk. Dat moest ik de hele tijd zien te balanceren. Als ik een periode veel had gewerkt, dacht ik aan mijn afstuderen. En als ik een hele daaraan had gezeten, dacht ik: ‘Nu moet ik weer aandacht aan werk besteden.’ Het is heerlijk om ergens de focus op te hebben en met één ding bezig te zijn.’ 

Verder is zijn takenpakket sinds dit jaar uitgebreid. ‘Voorheen als junior-projectmanager hield ik me alleen bezig met de studenten en als er iets was dat met de klant besproken moest worden dan ging dat via iemand anders. Nu regel ik dat zelf. Dat is een leuke uitdaging. Het is een ander soort contact. Studenten help je vaak door het verwachte eindbeeld te schetsen, terwijl het er bij de klanten meer gaat over de manier waarop je aan hun al bestaande vraag kan voldoen.’ 

Apart beginnen

Het is voor Joris af en toe nog wel een beetje zoeken. ‘Het is sowieso apart beginnen, want door de lockdown en quarantaineregels ben ik pas een dag op kantoor geweest en heb ik de rest thuisgewerkt. Ik heb op dit moment een mix van projecten die ik tijdens mijn afstuderen al leidde en er is nog wat ruimte over.’

Tijdens zijn werk kan hij zijn eigen opgedane ervaring als Ivy-student delen. ‘Een van de dingen die ik altijd aan de studenten die ik begeleid meegeef is: op de universiteit is het allemaal heel zwart-wit. Het is exact. Of het is goed, of het is fout. Alleen in de praktijk is dat een stuk zachter. Het is belangrijk dat de processen goed verlopen, maar je hoeft niet alles te verklaren. Soms moet je gewoon iets durven proberen om te kijken of het werkt.’

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Een baan

  Bastiaan vond baan via Ivy-klus: ‘Insteek om iedereen blij te maken’

  12 april 2024

 • Zo stoomde Ivy Jorn klaar voor zijn baan bij VDL

  09 januari 2023

 • ‘De kennis uit de collegebanken kon ik in praktijk brengen’

  16 juli 2022