Lieke van Lent is deze maand bij Ivy Global aan de slag gegaan als business development manager voor de regio Zuid. Ze kijkt enorm uit naar de vrijheid die ze krijgt om haar baan uit te voeren. ‘Hoe ik wil pitchen en bij welke klanten: dat is aan mij.’

Het is voor Lieke een behoorlijke switch geweest om hier aan de slag te gaan. ‘Ik kom van een grote en gestructureerde organisatie, met flink wat kaders. Daar heb ik heel veel van geleerd, maar ik was toe aan een plattere organisatie. Ik was heel benieuwd naar het verschil en wilde daarvan leren. Ivy is een heel klein bedrijf, dat is een hele verandering. Een leuke verandering.’ Ook het uitvoeren van een net iets andere functie spreekt haar aan. ‘Voorheen had ik een functie, waarbij ik recruitment en sales combineerde. Daar bouwde ik een heel netwerk aan klanten op in een bepaalde regio. Dat moest ik uitbreiden en onderhouden. Bij Ivy Global heb ik diensten en producten aan te bieden die steady zijn, diensten die wij altijd kunnen leveren, waardoor het gebrek eraan mij niet tegenhoudt bij het bouwen van nieuwe klantenrelaties. Ik wilde meer puur met de saleskant bezig zijn. Daarom heb ik heel veel zin om hier aan de slag te gaan.’

Vrijheid van ondernemen

Ook de vrijheid die Lieke bij Ivy krijgt sprak haar aan. ‘Ik was heel benieuwd hoe het gaat als ik heel erg de ruimte zou krijgen. Ergens heb ik de wens om ooit te ondernemen en op deze manier ben ik aan het ondernemen, maar dan wel in loondienst. Dat vond ik het interessant en het triggerde een intrinsieke motivatie in plaats van dat ik iets doe, omdat het bedrijf vond dat ik dat moet doen. Mijn voorgevoel was altijd dat dit heel goed bij mij past, omdat ik een vrijheidsdier ben.’ Dat sluit natuurlijk ook goed aan bij de Semco-stijl die Ivy hanteert. ‘Ik had er wel eens van gehoord, maar wist er niet zoveel van. Dus ben ik mij in gaan lezen en ik vond het heel inspirerend. Niet alleen over het werken, maar ook wat hij schreef over bijvoorbeeld het onderwijs.’

Door Semco ziet Lieke veel mogelijkheden. ‘Binnen het door Ivy opgestelde kader heb ik alle vrijheid om mijn project aan te vliegen. Bijvoorbeeld hoe ik wil pitchen en bij welke klanten: dat is aan mij. Het geeft de mogelijkheid om het in mijn eigen stijl te doen. Bij mijn vorige werkgever moest ik elke week voldoen aan prestatietargets, KPI’s enzovoorts. Daar werd echt op gestuurd. Hier is dat niet het geval en moet ik het zelf waarmaken. Dat maakt het dat ik dat bij mezelf moet monitoren, anders krijg ik na een jaar wel de vraag, waarom ik te weinig resultaten heb geboekt bijvoorbeeld. Het is een grote verantwoordelijkheid en daarom neem ik het extra serieus.’

Eigen omgeving

Lieke kijkt er dan ook enorm naar uit om in de regio Zuid (onder de Rijn) aan de slag te gaan. ‘Leuk om hier mijn eigen omgeving aan de slag te gaan. Ik vind het interessant om ervoor te zorgen dat Ivy hier geen kopie wordt van Delft. Maar ondertussen wil ik wel dingen als de kwaliteit, de sfeer en de band met de studenten daar hier op onze manier implementeren.’

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • verantwoordelijk

  Wie is er formeel verantwoordelijk voor Ivy Global?

  19 april 2024

 • Hoe werkt het kopen van aandelen binnen Ivy?

  05 april 2024

 • Welke overlegstructuur hanteert Ivy Global?

  22 maart 2024