Pionier Pieter Wijne maakt nieuwe stap

Ivy Global

Je mag hem best een ‘pionier’ noemen. Of gewoon de allereerste medewerker van Ivy Global. Ruim vier jaar geleden maakte Pieter Wijne (27), student Werktuigbouwkunde aan de TU Delft, zijn intrede en voerde hij Ivy’s eerste project uit, maar nu gaat hij de stap maken. ‘’Weemoedig ben ik niet, hoor. Maar ik ga de borrels wel missen.’’


,,Ik weet nog wel welk project dat was, ja’’, vertelt Pieter. ,,We moesten voor een bedrijf een onderhoudsplan opstellen. Zij hadden opslagtanks, vacuümwagens en drukinstallaties.’’ En hoewel het woord ‘pionier’ misschien wel erg heroïsch klinkt, is het toch wel een beetje zo. Pieter mocht zelf kijken welke weg hij wilde bewandelen om het project zo goed mogelijk uit te voeren. Hij koos voor een hele praktische: ,,Voor de trucks toverde ik het onderhoudsplan om naar het begrijpelijk Nederlands. Daar deed ik dan foto’s bij om het nog wat duidelijker te maken. Heel basic, eigenlijk.’’

Vopak

Inmiddels zijn we ruim vier jaar verder en is de student Werktuigbouwkunde (‘’Na acht jaar is het wel mooi geweest…’’) nog maar heel even bij Ivy Global te zien. Momenteel is hij projectleider bij een gigantisch project bij Vopak, waar P&ID-checks worden uitgevoerd, Tankdatasheets up to date worden gemaakt en er ontzettend veel data wordt verzameld. Dat werk zit er na 2,5 jaar bijna op. ,,Ik heb hier heel veel geleerd’’, blikt hij vast terug. ,,Je doet relevante werkervaring op, je werkt aan je management-vaardigheden. En je leert de structuur van grote bedrijven kennen, de contacten die je onderhoudt als projectleider. Dat is al met al heel leerzaam geweest.’’

Trigger

Binnen een goede maand studeert Pieter af als werktuigbouwkundige en verhuist hij naar Utrecht, om zich te richten op zijn nieuwe baan: concept engineer bij AWL Techniek in Harderwijk. ,,De ervaring die ik bij Ivy op heb gedaan was voor hen de trigger om mij te benaderen, dat is natuurlijk gaaf!’’ Eerst volgt hij een traineeship van een jaar en daarna begint het echte werk. ,,En eerlijk gezegd, ben ik er ook wel aan toe. Ik ben 27 jaar, iedereen om me heen wordt jonger. Het voelt als een goed moment om deze omgeving te verlaten. Anders blijf je zo rond hangen.’’

Zijn afscheid van collega’s, vrienden en het werk zal niet gepaard gaan met tranen, belooft Pieter. Niet omdat het hem niks doet, overigens. ,,Ik ben niet zo van het weemoedig terugkijken, maar vrij flexibel in mijn doen en laten. Maar ik zal vaak genoeg aan Ivy Global blijven denken. Ik heb hier een hele leuke tijd gehad.’’ Vooral de werkwijze en het toekomstbeeld sprak hem aan: ,,Ivy is veel met duurzaamheid bezig, en dat zit ook wel in mij. Ik vertrouw ook wel op het toekomstidee, dat het goed komt. En dat Ivy een verandering teweeg kan brengen.’’

Jorn van der Schaaf over Pieter: ,,Ondanks dat Pieter vier jaar geleden nog een ‘echte student’ was, nam hij bij het project voor Enigma (industrial cleaner) direct zijn verantwoordelijkheid. Volledig zelfstandig en op een praktische manier voerde hij het project uit. Dat was gaaf om te zien. Daarna startte hij het project bij Team Terminal: gewoon op de fiets vanuit Delft naar de Europoort. Vanaf de zomer van 2015 kwam het project Vopak, waar hij een Risk Based Inspectie (RBI) leidde. Ongelofelijk knap hoe hij dat heeft gedaan, náást zijn studie! In continue wisselende samenstellingen stuurde hij 5 tot 15 studenten aan voor vijf verschillende terminals bij Vopak. En vervolgens heeft ‘ie ook nog nooit een borrel overgeslagen. Vooral zijn eigen wijnproeverij – volledig voorzien van uitleg – zal ik niet snel vergeten. Hij heeft veel bijgedragen aan aan de ontwikkeling van Ivy en andersom. Ik zou dus zeggen: keep up the good work!”

Vriendschap

Tot slot heeft Pieter nog een warme boodschap: hij gaat niemand missen. ,,Ik ken de ‘oude garde’ van Ivy Global en ik geloof niet dat die band zomaar verdwijnt. Die vrienden blijven wel.’’

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts