Hidde

Projectengineer Hidde op zijn plek bij Ivy: 'Ontzettend tof concept'

Kasper Hermans - 17 augustus 2023

Hidde van Ginneken is anderhalf jaar geleden als projectengineer bij Ivy Global terechtgekomen. Hij vertelt over waarom werken voor Ivy hem zo aansprak, nog steeds aanspreekt en zijn klussen bij onder meer Waternet.

Na zijn studie technische bedrijfskunde volgde Hidde twee jaar een traineeship organisatie-ontwikkeling, waarna hij via het internet in aanraking kwam met Ivy. ‘Ik was net tot de conclusie gekomen dat ik het liefst de kant van het projectmanagement op wilde en kwam online een vacature van Ivy tegen. De manier waarop deze geschreven was, paste voor mijn gevoel heel goed bij mij. Het gesprek dat we daarna hadden, voelde meer als een gezellig gesprek dan een echte sollicitatie. De klik was er direct en dat maakte de keuze makkelijk om voor Ivy te gaan werken.’

Verschil

Als projectengineer hangt Hidde tussen de projectmanager en Ivy-studenten in. ‘In het begin begeleidde ik nog helemaal geen studenten en was ik meer bezig met de inhoud. Inmiddels werk ik steeds meer met de studenten op verschillende projecten. Zo ben ik met een collega die hier net een week werkte naar Duitsland gegaan om een klus bij Indorama op te zetten voor twee studenten (zie foto). We hebben de rest van de opdracht uiteindelijk vanuit Nederland begeleid, wat soms wel zorgde voor uitdagingen.'

‘Maar het is vooral enorm leuk om studenten te begeleiden’, vervolgt Hidde. ‘Ik was zelf nog niet zo lang geleden ook student en kan mij goed inleven in de positie waarin zij verkeren. Ik merk dat ik daar energie van krijg. Tijdens mijn eigen studententijd – in Utrecht, een stad waar Ivy niet of nauwelijks opereert – merkte ik dat het lastig was om een bijbaan te vinden die aansloot bij mijn studie én toegankelijk is. Dat Ivy dat aanbiedt, vind ik een ontzettend tof concept.’

Assetmoduleur bij Waternet

Namens Ivy is Hidde voornamelijk gestationeerd bij Waternet. ‘Daar zit ik op de afdeling assetinformatiemanagement. Die afdeling is vorig jaar opgezet. Een jonge afdeling, waar ik vanaf het begin al ben bijgekomen als assetmodelleur. Daarbij maak ik decomposities van de rioolzuiveringsinstallaties. Eerst was dat proces gestuurd decomponeren, inmiddels wordt het locatie gestuurd. Dit heeft invloed op de manier waarop Waternet onderhoud en risico-analyses uitvoert. Daarnaast ben ik nog aangesloten bij projecten als IC’er (informatiecoördinator). Los van die rol coördineer ik nog een project waarin studenten de documentatie van de uitgevoerde dijkverbeteringen actueel maken in het GIS (geografisch informatie systeem).'

Tijdens de eerste periode was het nog veel van hetzelfde, maar inmiddels heeft Hidde de nodige variatie in zijn werk gevonden. ‘Het was heel veel in Excel werken. Daar wilde ik graag meer afwisseling in en dat hebben we toen besproken. Daarop kreeg ik de functie van IC’er erbij, waarin ik de stroom van data en gegevens van en naar projecten begeleid. Zo wordt aan het begin van een project een gestructureerde uitvraag gedaan van de data en gegevens die wij uiteindelijk terug verwachten en de opdrachtgever nodig heeft. Ook gedurende het project zorg ik ervoor dat het verstrekken en terugkrijgen van gegevens op een uniforme manier verloopt.’

Binding met collega’s

Al met al heeft Hidde het prima naar zijn zin bij Ivy. ‘In het begin was het lastig om binding te voelen met m’n collega’s, want ik zat eigenlijk vooral bij Waternet. Er was toen ook nog geen kantoor in Amsterdam. Inmiddels ben ik veel breder bij Ivy betrokken, ook buiten de regio Amsterdam. Ik zit hier helemaal op mijn plek.’

 

 

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

  • Pim Saämena

    Projectengineer Pim: 'Ik krijg de vrijheid mijzelf te ontwikkelen'

    20 januari 2023