Pim Saämena is sinds een halfjaar in dienst bij Ivy Global als projectengineer. Hoewel hij geen technische studie volgde, vindt hij makkelijk zijn weg binnen het bedrijf. In deze blog vertelt hij daarover. 

Pim belandde bij Ivy via zijn collega (destijds én momenteel) Hidde van Ginneken, die hij al kende van zijn traineeship verandermanagement. ‘Hij heeft mij verteld over Ivy en hoe het daar was om te werken. Snel daarna ging ik in gesprek met Watse en Sandra, dat verliep heel spontaan, open en informeel. Het was niet alsof er een vragenlijst mij werd afgevuurd, waarbij ik mijzelf continu moest verdedigen. Nu zit ik hier alweer een halfjaar en eigenlijk is dat gevoel van mijn sollicitatie sindsdien alleen maar bevestigd. Ik kan steeds meer taken oppakken en er komt steeds meer bij kijken. Dat maakt het leuk, veelzijdig en divers. Mijn hoofdmoot is een grote klus bij Tata Steel, maar stilaan ben ik ook wat andere projecten aan het oppakken.’

Raakvlakken

Die nieuwe klussen maken het werk voor Pim interessant. ‘Dat nieuwe was iets waar ik behoefte aan had. Ik krijg hier de vrijheid mijzelf te ontwikkelen en te kijken wat er binnen Ivy allemaal mogelijk is. Tot dusver is dat zo gelopen als dat ik van te voren hoopte. Dat er wat kennis ontbreekt op technisch vlak daar loop ik wel eens tegenaan, maar in positieve zin’, benadrukt Pim. ‘Op het gebied van procesoptimalisatie, onderzoek doen en inzoomen op waar je tegenaan loopt, zijn die raakvlakken er wel. Dat het qua inhoud anders is, is alleen maar leuk, want ik wilde heel graag iets nieuws leren. Het is fijn dat ik dat kan doen, terwijl ik de overkoepelende zaken wel al thuis ben.’

Dat brengt Pim ook in de praktijk bij Tata Steel, waar hij als grote opdracht heeft het maken van werkinstructies voor preventieve onderhoudsplannen. ‘Ik vind het leuk vind om in rapporten te duiken, data door te spitten en weet wel goed hoe die aspecten in elkaar zitten. Daardoor lukt het mij om de werkinstructies goed op papier te zetten. Dat proces vind ik interessant en uiteindelijk lever je iets op dat ook daadwerkelijk gebruikt wordt.’

Rol veranderd

Aanvankelijk deed Pim dat alleen, maar sinds eind vorig jaar heeft hij twee werkstudenten bij zich, die hij tevens begeleidt. Ook is hij andere projecten binnen Tata gaan coördineren. ‘Daardoor is mijn rol – zoals gepland – veranderd. Van vol op de inhoud naar meer coördinerend en op zoek naar wat voor taken Ivy op die afdeling nog meer zou kunnen uitvoeren. Ik heb ook de vrijheid om die rol zelf in te vullen en mezelf uit te dagen. Als ik een stukje sales of interne projecten wil doen, dan is daar de vrijheid voor.’

Onlangs had Pim ook een bijeenkomst met alle projectengineers van Ivy uit de verschillende regio’s om ervaringen uit te wisselen. ‘Daar ben ik er wel achter gekomen dat iedereen zijn eigen route bewandelt. Zo was er een collega die veel meer op de inhoud zat bij zijn project en een verbeterslag toegepast, waardoor het proces veel efficiënter verliep. Hij pakte dus juist zijn verantwoordelijkheid op de inhoud. Dat was interessant om te horen. Een soort van: zo kan het dus ook.’

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

  • Hidde

    Projectengineer Hidde op zijn plek bij Ivy: 'Ontzettend tof concept'

    17 augustus 2023