Ivy Global is een graag geziene gast bij Tata Steel. Bernardo de Langen, programmamanager asset integrity bij Tata Steel, maakte zich er afgelopen jaar hard voor om ons in te schakelen. Hij vertelt over zijn ervaringen.

Vorig jaar oktober stond Tata Steel voor de uitdaging om zo’n 50.000 assets te gaan inventariseren. Deze moesten waar nodig in het onderhoud management systeem worden geplaatst en worden voorzien van een inspectieplan. Een reuzeklus. “Het was heel veel werk, ook omdat we nog niet precies wisten of het allemaal al goed in het systeem stond of dat er een heel groot gat was. Dus gingen we op zoek naar een partij die flink wat hand- en spandiensten kon verlenen in dit asset integrity traject.” Via via had Bernardo al eens gehoord over Ivy Global en was er het eerste contact geweest. Uiteindelijk besloot hij om een afspraak te maken met accountmanager Watse Weber, die al af en toe aanwezig was op het terrein van Tata Steel. De gesprekken die volgden maakten Bernardo enthousiast. “Ivy Global etaleert zichzelf als een specialist op het gebied van asset integrity en het verrichten van inventarisaties, daarin zag ik de steun die we nodig hadden.”

Succesformule

Dus werd er een samenwerking in gang gezet en begonnen de eerste studenten met hun opdracht bij Tata Steel. “Dat bleek na een paar weken al een succesformule te zijn. Een schot in de roos, zogezegd. Een groot pluspunt vond ik dat ze heel weinig inwerktijd nodig hadden. De mensen van Ivy Global weten precies wat de bedoeling is en wat er van ze verwacht wordt. Ze waren heel betrokken om die verwachtingen ook waar te maken.”

De tevredenheid binnen Tata Steel was dusdanig dat er al snel gekeken werd naar andere projecten waarbij de hulp van Ivy’ers kon worden gebruikt. “Tata Steel is een groot terrein met tien fabrieken met ieder zijn eigen problemen of taken die vervuld kunnen worden.” Dus verricht Ivy er inmiddels ook andere opdrachten, zoals arbeidsstudies en tekeningen reviewen en aanpassen. “We zijn destijds begonnen door Ivy het werk van vijf fte te laten invullen, inmiddels is dat gegroeid tot acht.”

Zodoende is Tata Steel een van de grootste klanten van Ivy. Bernardo en zijn collega’s zijn dan ook zeer te spreken over de samenwerking in zijn geheel. “Wat heel fijn is aan Ivy is dat er mensen werken die verstand hebben van de materie. Er komt een dynamisch en enthousiast team, waarvan de leden allemaal erg gedreven zijn om er een succes van te maken. And last but not least: het is gewoon betaalbaar. Je praat toch over heel veel manuren en als je dat tegen consultanttarieven uit moet zetten, dan ben je heel veel geld kwijt.”

De samenwerking tussen beide partijen verloopt inmiddels als vanzelfsprekend en vlekkeloos, maar in het begin was het wel Bernardo die zich er hard voor maakte om Ivy in te schakelen. “Het asset integrity programma liep al geruime tijd, terwijl de deadline van 1 april 2019 stilaan begon te naderen. Er was de noodzaak voor een concreet plan en daarin bleek Ivy Global een prominente rol te kunnen vervullen. Dit bleek al na een paar weken een succesformule.”

Mijlpaal gehaald

Dat Ivy zo’n succes is was, zorgde ervoor dat het asset integrity team de nodige schouderklopjes van collega’s ontving. De resultaten zijn dan ook uitstekend te noemen. “Gaandeweg het traject hebben we nog veel meer assets geïdentificeerd, vooral leidingen. De teller is gestegen van 50.000 naar 73.000 leidingen en drukhouders. Daarvan waren er per 1 april een kleine 50.000 geïnventariseerd en in ons systeem gezet. Hiermee hebben we de gestelde mijlpaal voldoende gehaald, waardoor het handhavingspunt van de overheid kon worden ingetrokken.”

In zee gaan met Ivy zou Bernardo dus zo weer doen. “Wat ik persoonlijk heel mooi vind, is het werken met jonge hoogopgeleide krachten. Ze worden soms ingezet voor hand- en spandiensten, maar ze willen zich bewijzen en veel meer brengen. Het geeft een bijzondere dynamiek om daar mee te werken. Het zijn niet mensen die alleen maar hun klusje uitvoeren. Ze willen weten wat ze uitvoeren, wat het doel erachter is en gaan daar dan ook over meedenken. Ook fijn is dat het allemaal in een open sfeer gebeurt en dat er gespard wordt tussen zowel onze medewerkers en de studenten van Ivy als de projectleiders. Een Ivy Global-medewerker kenmerkt zich door interesse te tonen in wat hij doet en daar ook aan mee te willen denken. Als er even iets slims gebouwd moet worden in Excel, dan doen ze dat zonder problemen.”

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • ‘Bijzonder dat studenten van Ivy zo'n klus uitvoeren’

  16 juli 2022

 • Boskalis Environmental: Schiedam als blauwdruk, nu naar Amersfoort

  16 juli 2022

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022