Met vuurwerk werd van maandag op dinsdag om klokslag 12 uur ’s nachts het tienjarig bestaan van Ivy Global gevierd. Niet in Delft, Amsterdam of Eindhoven, maar op 2050 meter hoogte in de sneeuw van Belle Plagne.

Enorm groeien na klein beginnen. Tien jaar geleden werkten Jorn van der Schaaf en Watse Weber – de oprichters van Ivy – nog vanuit een tuin van de ouders van vrienden in de Schoolstraat in Delft. Die verhuurden daar hun uit twee etages bestaande houten tuinhuis aan bedrijven. Voor vergaderingen of voor workshops. Elke dinsdag was een verdieping het Ivy-kantoor, waar de eerste projecten en geworven studenten tegen het licht werden gehouden.

Het kantoor met de rode vloer

Heel lang duurde het niet voordat Ivy in een soort anti-kraakconstructie op de Oude Delft terechtkwam in ‘het kantoor met de rode vloer’. Maar de groei ging sneller en sneller en dus werd ook de Oude Delft te klein. De overstap naar de huidige locatie, Paardenmarkt, was een feit. Eerst huurde Ivy slechts de helft van het kantoor en keek het tegen een lege ruimte aan, maar al snel werd de hele onderste etage van Paardenmarkt 1 in beslag genomen. In Eindhoven en Amsterdam werden dezelfde stappen ondernomen. Eerst eens in de zoveel tijd een ruimte huren en niet veel later werd er een vaste kantoorlocatie bezet.

De groei en de successen van de voorbije tien jaar werden deze week uitbundig gevierd met een wintersportvakantie in de Franse Alpen. Honderd Ivy’ers - van vaste medewerkers tot projectwerkers tot freelancers - trotseerden al skiënd, snowboardend, rodelend en paraglidend het uitzonderlijk goede nawintersportseizoen. Enkelen maakten (bijna) de volledige tien jaar mee. Sommigen begonnen pas een paar maanden geleden aan hun Ivy-avontuur. Anderen rondden hun laatste klus alweer af in 2015. Een smeltkroes aan ervaringen met Ivy Global als gemene deler. Ze waren gewapend met een eigen door Ivan Hermelijn ingezongen après-ski hit op de melodie van Schudden, van de onlangs overleden rapper Def Rhymz. Glij, glij, glij, glij, glij, glij, glij, glij, maar lekker door, door, door.

Voetballers versus engineers

Na een paar dagen bibberen op en sjezen en glijden over de piste werd de mini-vakantie afgesloten met een themafeest: wat wilde je vroeger worden als je groot was? Opvallend genoeg waren er geen honderd man verkleed als werkvoorbereider of maintenance engineer. Een enkeling kwam wel zo van de werkplaats af, maar er waren ook voetballers, koks en zelfs de paus, een Pokémon-trainer, een moeder, een kraanmachinist, een tovenaar en Britney Spears passeerden de revue.

Zo droomde iedereen toen hij of zij tien was. Ivy Global heeft als kersverse tienjarige ook zo zijn stippen aan de horizon. Maar waar op 23 april 2034 het vuurwerk wordt afgestoken, dat weet nog niemand.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Hoe bepalen wij bij Ivy Global ons salaris?

  10 mei 2024

 • Team Geld & IT

  Wat doet team Geld & IT bij Ivy Global?

  03 mei 2024

 • verantwoordelijk

  Wie is er formeel verantwoordelijk voor Ivy Global?

  19 april 2024