Varo gaf Jeffrey extra taken na goede indruk bij kennismaking

Kasper Hermans - 17 maart 2022

Jeffrey Snelders viel tijdens zijn kennismakingsgesprek bij Varo al dusdanig in de smaak dat het bedrijf hem aanvullende taken heeft gegeven. De werkervaring die hij in een eerder stadium opdeed bij Koole, EPZ en Vopak verbaasde zijn aanstaande opdrachtgever.

Sinds ongeveer jaar loopt Jeffrey rond bij Ivy Global. Tijdens het schrijven van zijn masterscriptie lucht- en ruimtevaart zocht hij naar een plek om werkervaring op te doen. ‘Ik wilde een technisch relevante bijbaan. Ik had al in de horeca gewerkt en dat is hartstikke leuk, maar op een gegeven moment wilde ik iets dat meer aansloot bij mijn studie. Iets dat helpt bij het opbouwen van je cv met het oog op de toekomst en je latere carrière. Bovendien was er niet heel veel horecawerk tijdens de lockdown. Toen hoorde ik van vrienden over Ivy en dat leek mij een mooie uitdaging.’

Niet meer beginnersklusjes

Inmiddels is Jeffrey aan zijn vierde project begonnen. ‘De klussen die ik bij Ivy heb gedaan, liggen heel erg binnen een spectrum. Het is vaak gerelateerd aan assetmanagement en P&ID’s. Door die opgebouwde ervaring word ik niet langer op de absolute beginnersklusjes gezet.’ Dat is niet alleen een initiatief dat vanuit Varo komt, Jeffrey merkt zelf ook dat hij vooruitgang boekt. ‘Met assetmanagement had ik toen ik bij Ivy kwam weinig ervaring. Toen ik van EPZ naar Vopak ging, merkte ik dat er allerlei dingen steeds terugkwamen. Wat betreft assetmanagement, maar ook op het gebied van regelgeving. Op allerlei verschillende manieren komen aspecten weer samen en is er overlap. Natuurlijk is de inhoud anders, maar de manier waarop zo’n framework in elkaar steekt, is wel hetzelfde. Doordat je voor Ivy bij verschillende bedrijven werkt, kun je ze naast elkaar leggen en de overeenkomsten en de verschillen zien. Dan je zie wat het beste werkt en wat een toegevoegde waarde is. Tegelijkertijd zie je overeenkomsten in de vraagstukken die de klanten voor ons hebben en de oplossingen die wij aandragen.’

Die overlappingen leidden bij Vopak al tot extra opdrachten, toen hij er leidingen aan het schouwen was. ‘Met mijn collega stond ik bij de koffie-automaat en een medewerker van Vopak hoorde ons praten over ons werk. Al snel bleek dat er een aantal vraagstukken waren die samenkwamen. Onder andere ging het over het uitwerken van een beter proces voor schouwen en inspecties uitvoeren. Het was leuk om te zien dat de andere afdelingen via zo’n toevallige ontmoeting ook op die wagen sprongen en dat er op die manier acquisitie plaatsvindt.’

Configuratiebeheer

Bij Varo ontstond tijdens het kennismakingsgesprek eenzelfde dynamiek. ‘Het oorspronkelijke plan was dat ik mij bezig zou houden met configuratiebeheer. Aan de hand van hun projecten zou ik de wijzigingen in de assetstructuur en het onderhoudsbeheersysteem doorvoeren. Ook zou ik op basis vanuit het uitgevoerde werk alle faalmechanismen verzamelen en borgen in een lijst. Toen ze zagen dat ik al ervaring had met klussen op het gebied van assetmanagement, vroegen ze of ik niet meer erbij kon doen. Dus ga ik Varo nu ook ondersteunen bij het up-to-date maken van de FMECA’s, door bijvoorbeeld bibliotheken met daarin de faalmechanismen in te richten. Hoe mijn werk er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Dat is iets dat we gaandeweg het project zullen bepalen.’

Varo kijkt vol verwachting naar het project van Jeffrey uit. ‘Waarschijnlijk kunnen we ook nog wat van hem leren. Als dit voor alle studenten geldt, nemen we er misschien nog wel een bij.'

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • community

  Ivy wil eigen community creëren: ‘Niet alleen je loonstrookje ophalen’

  13 januari 2023

 • autonoom

  Ivy'ers ingezet als PM autonoom: 'Soms meer een vertrouwenspersoon'

  27 juli 2022

 • ‘De kennis uit de collegebanken kon ik in praktijk brengen’

  16 juli 2022