De 4 verschillen tussen een traditioneel ingenieursbureau en Ivy Global

Erik de Jong

Veel managers in de technische industrie zuchten als ze kijken naar de hoeveelheid projecten die nog gedaan moeten worden. Eenvoudige klussen worden opzij gelegd omdat ze hun dure krachten of ingenieursbureaus wel beter kunnen gebruiken. Soms zijn de traditionele ingenieursbureaus simpelweg te duur voor de inhoud van het werk. Die projecten stapelen zich langzaam op en blijven op de plank liggen. Maar eens neemt de noodzaak toe en moeten ook die projecten worden gedaan. Maar door wie? Ivy Global is het antwoord! Waarin verschillen wij van een traditioneel ingenieursbureau? Dat leggen we je graag uit.

1. Kosten

Aan het inhuren van studenten zijn lagere kosten verbonden dan aan het inhuren van een doorgewinterde professional. Dit voordeel berekenen wij door aan onze klanten. Samen met de lage marge die wij zelf rekenen kunnen wij een zeer aantrekkelijk tarief hanteren dat gemiddeld twee tot drie keer goedkoper is dan dat van de traditionele ingenieursbureaus.

Onze studenten hebben dus nog niet de ervaring in huis en nemen vaak de wat eenvoudigere technische klussen op zich. Daardoor wordt het voor onze opdrachtgevers financieel eindelijk aantrekkelijk om dat ene project op te pakken.

2. Leeftijd

Als je kijkt naar de gemiddelde leeftijd van onze studenten, dan wordt het al snel duidelijk. Waar in de technische industrie de vergrijzing met ras tempo is ingezet, tikt de gemiddelde leeftijd van onze krachten maar net de 24 aan. En die leeftijd wordt flink omhooggehaald door onze ervaren professionals. Vrij opvallend in een sector waar een kloof aan het ontstaan is tussen jong en oud.

De jonge studenten van Ivy Global zijn ideaal om dit gapende gat te dichten. Bedrijven kunnen kennis maken met de nieuwe generatie technische krachten. Dit in tegenstelling tot ingenieursbureaus waar vaak mensen zitten die al heel wat jaren meelopen.

3. Leergierig

Onze studenten staan dan ook pas aan het begin van hun carrière. De collegebanken worden nog regelmatig bezocht, tentamens moeten nog worden gemaakt, en papers horen er nu eenmaal bij. Maar daarbuiten willen ze de technische wereld verkennen. Ervaren wat ze echt leuk vinden en praktische kennis opdoen. De ervaring ontbreekt, maar ze zijn enorm leergierig.

Ingenieursbureaus nemen vooral de moeilijke en uitdagende klussen aan waar veel ervaring voor nodig is. De ‘makkelijkere’ klussen bieden dan vaak onvoldoende uitdaging. Onze studenten zijn wél enthousiast om dit soort opdrachten succesvol af te ronden. Ze hebben de technische bagage in huis die nodig is en zijn dus ideaal om te ondersteunen bij technische projecten.

4. Flexibel

Al onze studenten werken flexibel bij ons, Het risico is voor ons daarom vrij klein waardoor we onze dienstverleningsmarge laag kunnen houden. Bovendien zijn we ook flexibel in de duur van projecten. We zullen met nieuwe ideeën komen om het project sneller af te ronden: wij hebben niet het risico dat een duurbetaalde professional op de bank komt te zitten. Niets meer, niets minder. Wellicht is dat een voordeel van een startup zonder vaste procedures.

Heb je als bedrijf projecten op de plank liggen die nodig moeten worden aangepakt, of een leuk project waar je vaste mensen niet aan toekomen? Neem dan contact op met ons. Tegen een aantrekkelijk tarief maar met voldoende technische kennis kunnen wij het project tot een succes maken.

Ook samenwerken?

Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen doen? Neem contact op Erik. Hij legt je graag alle mogelijkheden uit.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts