Vopak en Ivy Global: succesvolle samenwerking 3.0

Sofie Smulders

Voor de derde keer helpt Ivy Global Vopak met het schouwen van de 360 opslagtanks in Rotterdam. Student Hendrik vertelt hoe dat ging.

Hendrik Hasenaar (26) begon bij Ivy Global als recruiter. Het is normaal dat er in die functie doorgestroomd wordt, wat voor Hendrik betekende dat ook hij verder ging. Bijkomend voordeel: als recruiter heb je goed zicht op wat er allemaal voor andere baantjes zijn. “Vopak sloot aan bij wat ik wilde: een prima project bij een leuk bedrijf, met werkzaamheden die niet al te repetitief zijn. Bovendien is het goed bereikbaar met het openbaar vervoer”, vertelt Hendrik. 

In het veld

Hij begon bij Vopak met werken in het veld, het visueel schouwen van 360 tanks. “Van verschillende onderdelen van de tanks, zoals de isolatie en het leidingwerk, heb ik de condities beoordeeld. Ik werkte met een checklist waar alle onderdelen op staan.” Het veldwerk nam drie maanden in beslag. Hieruit volgde een samenvattend verslag in de vorm van een adviesrapport. “Zo kunnen ze bij Vopak aan de slag met het verbeteren van de tanks." 

Marcel Kool begeleidde Hendrik in zijn periode bij Vopak, die van november 2019 tot eind januari 2020 liep. Ook deze samenwerking met Ivy verliep goed. “We zijn zeker tevreden. Voor de meesten is tankopslag iets nieuws, maar na een korte uitleg gaat het vlot. Hendrik pikte het werk snel op en heeft zelfstandig zijn taken uitgevoerd, dat werkt prettig.” Dat Vopak Ivy Global al eerder inschakelde voor dit werk, was ook voor Hendrik fijn. “Ik werkte met een bestaand Excelbestand, een checklist waarin ik zaken kon invullen en aanpassen. Dat heeft ons enigszins tijd bespaard.” En tijd is kostbaar voor Vopak, vertelt Marcel. “We hebben zelf onvoldoende capaciteit, dan is het fijn om mensen van buitenaf in te schakelen. Voor dit soort projecten zijn technische studenten ideaal; je hoeft het maar een paar keer uit te leggen; met hun achtergrond zit het wel goed. En het gaat vlot: we legden de vraag in oktober bij Ivy neer en Hendrik was in november aan de slag.”

Goede basiskennis

Studenten zijn goedkope werkkrachten, volgens Hendrik het grootste voordeel voor Vopak van deze samenwerking. “En ik heb over veel verschillende zaken basiskennis, daardoor kunnen ze me op veel plekken inzetten. Bovendien kunnen technische studenten goed overzicht houden op plekken als deze.” Door zijn studie Industrieel Ontwerpen is het niet waarschijnlijk dat Hendrik uiteindelijk bij een bedrijf als Vopak terechtkomt, maar hij heeft wel mogen proeven van de sfeer bij een typisch technische club. Hij voelde zich prima thuis bij Vopak: “De sfeer is gemoedelijk, echt Rotterdams. Ik heb nu meer een idee van hoe het eraan toe gaat in de technische sector, die ervaring neem ik zeker mee.” 

Inderdaad handig, beaamt Marcel. “Als je jaren hebt gestudeerd en dan ineens het bedrijfsleven in gaat, is dat best even wennen. Hoe het er op de werkvloer aan toe gaat, daar krijg je van de buitenkant niet veel van mee. Zeker als je na je afstuderen op een andere positie terechtkomt - als je wat verder van de werkvloer af staat - is het handig om al in het veld rond te hebben gelopen."

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Contact opnemen

Recente posts