Naast alle regioteams heeft Ivy ook diverse ondersteunende teams. Een daarvan is team Geld & IT. In deze blog leggen we uit welke taken dat team heeft.

Laten we de meest prangende vraag maar direct stellen: waarom zitten Geld & IT samen in een team? Het simpele antwoord daarop is eigenlijk dat het puur praktisch is. IT hangt eigenlijk vooral aan één persoon: Jorn. Hij heeft zelf het centrale systeem van Ivy - Huds - ontwikkeld, daarin staat vrijwel alles. Informatie over de studenten, projecten, urenregistraties en facturatie, dat valt allemaal in dat systeem. En Jorn zit ook bij geld, dus vandaar dat ze samen zijn gevoegd. Er zit verder geen inhoudelijke logica achter.

Natuurlijk gaan Geld & IT soms mooi samen. Zo is de facturatiemodule die een paar jaar geleden in Huds gebouwd is superhandig. We kunnen nu in het systeem zelf de factuur genereren. Huds pakt zelf de urenstaat en de tarieven erbij, waardoor je heel snel de factuur kan opstellen. Dat is een enorme tijdwinst. Dat is een heel mooi voorbeeld van hoe Geld & IT met elkaar samenwerking, maar IT kan dat natuurlijk net zo goed doen met Communicatie of HR.

Geld

Het gelddeel van de teams is er eigenlijk puur ter ondersteuning richting de regioteams om financieel inzicht te creëren en om als er een vraag komt over een investering dat te toetsen. Verder is er in elke regio iemand aangewezen met een ‘geldpet’.  Met hen komen we een keer in de twee maanden samen om dingen te benadrukken als: hoe belangrijk is het dat onze liquiditeit goed is? Of dat onze PO’s op orde zijn? Om ze inzicht te geven in bijvoorbeeld het debiteurenbeheer en waar onze kosten zitten. De geldpetten zijn verder vooral heel handig om dingen kort en snel af te stemmen met de regio.

Team Geld zal uiteindelijk nooit bepalen of een investering mag of niet. Bij Ivy zijn we met zijn allen ondernemer en over grote investeringen beslissen we met zijn allen. Wij zijn er meer om het inzicht en andere informatie te geven. Of om eventueel te toetsen of het ‘eraf kan’ deze maand, maar we hebben geen eindstem als een soort manager om investeringen te blokkeren.

IT

De hoofdtaak van het IT deel van het team is om te zorgen dat we zoveel mogelijk kunnen groeien, terwijl we zo min mogelijk uitbreiden. Het gaat daarbij om het zoveel mogelijk automatiseren van handelingen, zoals bijvoorbeeld de facturatie. Het is heel makkelijk voor iedereen dat je gewoon één site opent, waar je in een keer het overzicht hebt van alle projecten die er lopen, de te verwachten omzet en zo meer.

Ivy is de voorbije jaren enorm gegroeid in het aantal projecten dat er worden uitgevoerd, maar door de automatisering eromheen hebben we wat vast personeel betreft verre van dezelfde groei hoeven doormaken.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Neo-Mundo

  Ivy Global hielp Neo-Mundo met het herinrichten van de salarissessies

  17 mei 2024

 • Hoe bepalen wij bij Ivy Global ons salaris?

  10 mei 2024

 • Tien jaar Ivy Global

  Tien jaar Ivy Global: van tuinhuis naar bergtop

  23 april 2024