Ivy detacheert met kennis, begeleiding en via een vast bedrag

Kasper Hermans - 14 mei 2020

Ivy Global groeit met zijn studenten mee. Toen we een aantal jaar geleden begonnen, kwamen er vooral jonge studenten binnen, die op zoek waren naar een bijbaan. Vijf jaar later zijn er meer en meer van die studenten bezig met afstuderen en leggen ze de vervolgvraag neer: wat hierna? Ivy Global wil hen graag helpen bij het vinden van hun eerste baan.

Dat is overigens niet een compleet nieuwe dienst die Ivy levert. Zo konden we vorig jaar al melding maken van het succesverhaal van Joost Klip. Na een jaar gedetacheerd te zijn geweest bij KPS is Joost daar nu vast in dienst. ‘Ik had door eerdere projecten die ik voor Ivy had gedaan al de nodige kennis. Zodat ik makkelijker mee kon praten. Dat gaf mij een geruststellend gevoel, dat je weet waar je het over hebt.’

Behalve dat het voor de studenten een fraaie vervolgstap is, hebben bedrijven ook steeds meer interesse om een bemiddeling via Ivy Global te laten verlopen. Daarom legden zij in de voorbije jaren steeds vaker de vraag voor een detachering bij ons neer. Ivy kan in dat proces een uitstekende rol vertolken en dat biedt diverse voordelen.

Ivy kent de kandidaat
De vakinhoudelijke kennis van de gedetacheerde is belangrijk, maar dat geldt net zo goed voor onze kennis van de gedetacheerde. Omdat het gaat om studenten die al een tijd voor Ivy gewerkt hebben, weten we wie ze zijn en waar hun kracht en passie ligt. We hebben immers al geruime tijd met hen samengewerkt. We zijn bovendien kritisch op wie we selecteren voor de detachering, en kijken nadrukkelijk naar wie het visitekaartje van Ivy goed kan uitdragen. Daarom werken we vanuit de kandidaten uit onze eigen community, zodat we er altijd van overtuigd zijn dat zij goed werk kunnen leveren. Als bedrijf kan je natuurlijk altijd een vacature bij ons uitzetten, maar we gaan niet vanuit die specifieke vacature zoeken naar een kandidaat. Onze aanpak is juist het tegenovergestelde daarvan: we kijken vanuit de kandidaat naar een vacature. We proberen geen kandidaten naar een vacature te praten om zo maar zoveel mogelijk mensen te plaatsen.

Traineeship: binnen 2 jaar op het niveau van een medior
Behalve dat Ivy de kandidaat goed kent, krijgt deze ook de ruimte en het budget om te investeren in zichzelf. Een bedrag van 7.500 euro wordt er beschikbaar gesteld om hem of haar verder te begeleiden. Het doel is om kandidaat binnen twee jaar te laten doorgroeien van junior naar medior. Daarom kijkt Ivy mee naar welke training of opleiding het best bij diegene past en in dat traject zal hij of zij ook verder begeleid worden.

Geen uurtje factuurtje
Ivy werkt in tegenstelling tot veel detacheringsbureaus niet op basis van een uurtarief, maar met een vooraf afgesproken maandtarief. Dit doen we ongeacht het aantal uren dat iemand maakt voor het bedrijf. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp. Tijd die we met zijn allen liever in de ontwikkeling van de kandidaat steken. Een ander bijkomend voordeel is dat door met een vast bedrag per maand te werken, het werkgeversrisico gedeeld wordt. Daardoor hebben wij een lagere risico-opslag, wat ons voor bedrijven een stuk goedkoper maakt dan wanneer er per uur gefactureerd wordt.

Ben je geïnteresseerd geraakt en wil je meer weten? Vul dan het rechts het contact formulier in om contact met ons op te nemen.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • Asset Management Experience

  Ivy Global lanceert serious game Asset Management Experience

  19 mei 2022

 • certificaten

  Zo werkt het bij Ivy opgezette participatiemodel

  31 maart 2022

 • In de salarissessies van Ivy bepaalt iedereen zelf wat hij verdient

  22 maart 2022