Ivy Global heeft een nieuwe dienst ontwikkeld: de Gedeelde Tekenkamer. Wat dat is, hoe het werkt en welke voordelen het met zich meebrengt, daar gaan we op in met deze blog.

In een perfecte wereld hebben jij en al je collega’s altijd de as-built tekeningen en data in je systemen ter beschikking. In de praktijk blijkt dat een stuk minder vaak het geval te zijn. Het goed bijhouden en ordenen van je tekeningen is immers een zeer tijdrovende klus. Logisch dus dat het er nog wel eens bij inschiet, met alle gevolgen van dien. Het kan soms uren duren voordat je de juiste tekening gevonden hebt. En als je de juiste tekening dan hebt ontwaard, rijst de vraag of je wel de laatste versie van die tekening hebt. En is deze wel as-built? Om jou daarbij te helpen, introduceren wij de Gedeelde Tekenkamer.

Een gespecialiseerd team van studenten verwerkt in de Gedeelde Tekenkamer de wijzigingen die in jouw tekeningen moeten worden aangebracht. Het ‘gedeelde’ slaat erop dat andere klanten van ons tegelijkertijd ook gebruik maken van de tekenkamer. Hierdoor kan onze tekenkamer altijd actief zijn, maar betaal jij alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt bij een team dat jouw specifieke wensen kent.

Gebruik maken van de Gedeelde Tekenkamer

Ben je geïnteresseerd en wil je gebruik maken van de Gedeelde Tekenkamer? Dan zetten we het onboardingtraject in gang. Dit wordt begeleid door een projectmanager van Ivy. Tijdens het onboardingtraject wordt alles tot in de puntjes voorbereid, zodat het gebruiken maken van de tekenkamer soepel verloopt.

In deze periode kies je ook een van onze drie pakketten: de strippenkaart voor tekenwerk; tekenwerk en tekeningenbeheer; tekenwerk, tekeningen- en databeheer.

 • De strippenkaart: Je koopt vooraf een bepaald aantal uren in. Totdat die uren opgemaakt zijn verwerken wij alle wijzigingen binnen een week in de tekening.
 • Tekenwerk & tekeningenbeheer: Hierbij gaan we iets verder en richten wij ook jouw Sharepoint in. Dit doen wij op zo manier dat jij en je collega’s de tekeningen altijd as-built kunnen terugvinden. We verwerken de wijzigingen in de tekeningen en regelen daarbij het versie- en revisiebeheer. Hierbij betaal je achteraf voor de maandelijks gemaakte uren.
 • Tekenwerk, tekeningen- en databeheer: Hierbij zorgen we ervoor dat alle gewijzigde tekeningen goed worden weggezet in jouw documentmanagementsysteem, onderhoudsbeheersysteem of leidinglijst. Zo is jouw basis altijd op orde.

Waar je ook voor kiest: het belangrijkste voordeel is dat jouw tekeningen altijd snel up-to-date worden gemaakt, zodat ze de situatie in jouw fabriek of op je plant correct weergeven. Des te uitgebreider het pakket dat je kiest, des te verder wij gaan om de tekeningen goed op te nemen in jouw systemen en lijsten. Dat is niet alleen praktisch voor het dagelijkse gebruik. Ook als de inspectie langskomt, zijn je documenten goed op orde. Tot slot zorgen we hiermee ook voor eenheid tussen je tekeningen.

Daardoor denken wij met de Gedeelde Tekenkamer een aantrekkelijk product voor jouw bedrijf te hebben. Wil je hier meer over weten? Bekijk onze dienstpagina of neem contact met ons op.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • fanshop

  De Ivy-fanshop: een uit de hand gelopen grap?

  14 september 2023

 • Veranderkamer

  Lieke en Bo bezochten hun Toekomstkamer: ‘Verbaasd hoe effectief het was’

  14 juli 2023

 • hijs

  Ivy inzetbaar voor hijs- en hefmiddellen: 'Gaat om bepaalde mindset'

  13 oktober 2022