1-9

Ivy Global vestigt zich in Eindhoven: ‘Een nieuwe mijlpaal’

Kasper Hermans - 31 oktober 2019

Ivy Global groeit hard en legde deze maand zijn vijfhonderdste werknemer vast. Een bijbehorend gevolg is dat op 1 november er een nieuw kantoor in Eindhoven wordt geopend.

Projectmanager Remco Simmer en Willem Schoonen zijn enorm blij met hun nieuwe werkplek in de Lichtstad. De stad staat dankzij Brainport Eindhoven bekend als kennisbolwerk met veel hightech bedrijven in de provincie. Dat er daar nu een fysiek adres is, waar klanten en studenten ontvangen kunnen worden, is volgens Remco een belangrijke stap. Al was het maar voor de uitstraling. “Toen onze meest recent aangetrokken recruiter Koen zijn sollicitatiegesprek had, was zijn eerste vraag: ‘Waarom hebben we afgesproken in een of andere werkplek op de universiteit? Het is toch Ivy Global?’ Hij had een heel ander beeld bij wat hij voorgeschoteld kreeg. Dankzij een eigen kantoor win je aan professionaliteit en het is goed voor de uitstraling richting studenten.”

Koffiehuis

Willem vindt het ook een plek waar de studenten zich welkom zullen voelen en altijd terechtkunnen. “Het is een plek die heel erg bij Ivy past met een hele informele sfeer. Het zit in een pand met tal van andere bedrijven. Het gebouw heeft daardoor een koffiehuisachtige setting met allemaal fijne hoekjes. Het nodigt heel erg uit, ook voor klanten, om een keer langs te komen. Het ligt bovendien middenin de stad op slechts een paar minuten lopen van het station.”

Dat Ivy Global nu naast Delft een tweede kantoor heeft, heeft te maken met de gestage groei van de voorbije twee jaar in de regio Eindhoven. “Ons eerste grote project waar veel studenten werden geplaatst was bij zinkverwerker Nyrstar”, vertelt Remco. “Daaromheen zijn andere projecten ontstaan en als gevolg daarvan groeiden we er ook gestaag in het aantal studenten." Ivy heeft nu maandelijks ongeveer twintig studenten die aan het werk zijn op verschillende projecten in de regio Eindhoven. “Maar we willen het niet houden op twintig”, zo benadrukken Willem en Remco. “We hebben een duidelijke groeiambitie. Eindhoven profileert zich niet voor niets als brainport, de slimste regio van de wereld en er zitten meer dan genoeg bedrijven. Het is vooral de kunst om nu te bepalen waar we ons op gaan focussen.“

Verschillen met Delft

Er is sowieso een andere strategie die Ivy in de regio Eindhoven hanteert dan in Delft. “Als je kijkt naar Delft en de opdrachten die daar – zeker in het begin – voornamelijk zijn gedaan, dan vonden die plaats in de havens en de Maasvlakte. Dat soort gebieden heb je niet in Eindhoven. De industrie en afzetmarkt zijn daar totaal verschillend. Er is ontzettend veel maakindustrie en ontwikkeling en daar hebben we ons tot nu toe het meest op gefocust. Verder richten we ons momenteel niet op de grootste, maar juist op de middenbedrijven. Dat doen we omdat het mooie bedrijven zijn die net zo goed een tekort hebben aan technisch hoogopgeleid personeel, maar veel minder bekend zijn bij studenten. Dus naast het succesvol uitvoeren van projecten zit de meerwaarde dan ook in het introduceren van studenten bij die bedrijven en vice versa.”

Zodoende is de verwachting dat de type projecten die Ivy daar uitvoert ook anders zijn. “Als we kijken naar de projecten die we vorig jaar gedaan hebben, dan gaat het veel meer om verbeterprojecten en operations management. Zo’n project als bij ATD – met de flowcharts – of een DMAIC-project, zoals bij waterschap de Dommel, dat hebben we in Delft nog niet gedaan. Dat heeft deels ook met onze bedrijfskundige achtergrond te maken, maar vooral ook met waar de behoefte zit bij de bedrijven die ons benaderen. Zo zijn we met een bedrijf in gesprek dat worstelt met de OEE (overall equipment effectiveness) van een bepaalde productielijn waarbij wij ze gaan helpen om die te verbeteren. Ook weer een voorbeeld van iets dat we vanuit Delft (nog) niet gedaan hebben, maar we als Ivy prima kunnen oppakken."

Amsterdam, Wageningen en Twente

Dat Ivy in de nabije toekomst zich in meer steden gaat vestigen is goed mogelijk. In Amsterdam zijn er al steeds meer projecten en ook in Wageningen en Twente zitten er met de universiteiten veel potentiële Ivy’ers. “Het is niet dat we daar nu al een heel strategisch plan voor hebben. Dat is iets dat organisch ontstaat. Maar het was wel een bewuste keuze om ons eerst in Eindhoven te vestigen. Als we daar voldoende body hebben, kunnen we verder kijken.”

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • software-assetmanagement

  Van fysiek naar pc: Ivy richt zich op Software Asset Management

  28 juni 2022

 • Asset Management Experience

  Ivy Global lanceert serious game Asset Management Experience

  19 mei 2022

 • certificaten

  Zo werkt het bij Ivy opgezette participatiemodel

  31 maart 2022