Ivy naar Amsterdam: ‘Bewijzen dat we hier bestaansrecht hebben’

Kasper Hermans

Ivy Global begon zes jaar geleden met een vestiging in Delft. Afgelopen jaar volgde er een kantoor in Eindhoven en nu is Amsterdam aan de beurt als volgende locatie.

Wanneer het binnen Ivy over de regio Amsterdam gaat, is dat veel groter dan alleen de hoofdstad. Daar vallen klanten in heel Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en zelfs een stukje Gelderland (Ede) onder, zo legt Watse Weber uit. “Zo valt ook Tata Steel in IJmuiden in deze regio. Dat is een van onze grootste klanten met een langdurend project en daarbij veel personele wisselingen, iets dat altijd veel druk op ons recruitmentteam in Delft legde. Daarnaast zitten er tal van andere bedrijven. Denk aan de hele regio Schiphol, het Westelijk Havengebied en de IJmond. Kortom, het is een belangrijk gebied voor ons. Hoewel het altijd lukte om studenten vanuit Delft naar Noord-Holland te krijgen, was het niet ideaal. Zo staan er haast elke ochtend files op de A4. Soms sta je wel driekwartier vast als je richting Noord-Holland wil.”

Divers opdrachtenaanbod

Het moest allemaal iets soepeler verlopen. “Daarom hebben we besloten om ons met een nieuwe recruiter meer op de studenten in deze regio te richten. Dus niet alleen studenten uit Amsterdam, maar ook studenten van bijvoorbeeld Inholland Alkmaar en de Hogeschool Utrecht hopen we zo aan te spreken.” Dat doen ze met een opdrachtenaanbod dat divers is en tegelijkertijd behoorlijk wat overeenkomsten met dat van Delft heeft. “Ook hier zit veel productie en maakindustrie. Het lijkt een stuk minder op dat van de regio Eindhoven, waar meer de hightech zit.”

Ivy put voor deze regio nu nog vooral uit de studentenpoule in Delft. De kersvers aangetrokken recruiter Tijn van der Avort heeft de taak gekregen om dat te veranderen. Daar werkt hij vol vertrouwen aan. “We bieden iets aan dat voor de studenten interessant is en een verrijkende ervaring kan zijn. Als je een technische student vraagt: ‘wil je als bijbaan vakken vullen in de supermarkt of een technisch project draaien?’ Dan hebben de meeste hun keuze snel gemaakt. Dit is bovendien relevante werkervaring. Dat staat later een stuk beter op je cv, dan wanneer je voor Thuisbezorgd rondjes hebt gefietst.”

Bruisende kantoorruimte

Om de studenten in Amsterdam beter te bereiken, zijn Watse en Tijn op zoek naar een plek om samen te komen. Tot nu toe hebben ze twee keer in het B. Amsterdam-gebouw een kantoorruimte gehuurd en dat bevalt goed. “Het is een hele energieke omgeving”, vertelt Watse. “Normaal bruist het hier en zitten er overal jongelui te werken. Nu is het allemaal wat rustiger vanwege corona.” Zo loopt de hele sollicitatieprocedure van studenten nu net even anders vanwege het coronavirus, maar dat heeft stiekem ook wel zijn voordelen, zo verwacht Tijn. “Door alle omstandigheden zijn mensen een stuk flexibeler. Het is ineens geen probleem meer om via een videochat een kennismakingsgesprek van twintig minuten te voeren, want iedereen weet dat corona een rol speelt.”

De sollicitanten komen niet allemaal uit zichzelf bij Ivy Global terecht. Zo is Tijn actief bezig geïnteresseerden te zoeken. In zijn eigen netwerk, maar ook op andere manieren. “Via LinkedIn kan je als recruiter met behulp van filters zoeken en profielen naar voren halen. Dat is een heel doelgerichte manier van werken. Daarna krijg je de mogelijkheid om ze persoonlijk te benaderen, dus het is geen massa-aanpak, maar het blijft gericht op het individu. We stoppen er tijd en aandacht in. Dat past bij Ivy.” Die aanpak heeft al direct resultaat. “Zo heb ik afgelopen week tien kandidaten benaderd, met vier nieuwe inschrijvingen als gevolg.”

Watse kijkt mede daardoor vol vertrouwen en ambitie uit naar de toekomst in de regio Amsterdam. “We willen een community opbouwen en bewijzen dat we ook hier bestaansrecht hebben. Door de aanvulling met Tijn als recruiter zijn we compleet als organisatie. Ik neem de saleskant voor mijn rekening en Paul en Hidde zijn de projectmanagers. Er staat een team klaar om aan de slag te gaan.”

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts