Sales bij Ivy Global: 'Heel leuk om telkens binnen te treden in nieuwe culturen'

Ivy Global

Ivan Hermelijn is bij Ivy Global verantwoordelijk voor sales. Hij vertelt hoe zijn werkzaamheden eruitzien.

Hoe is het om te werken bij Ivy Global?

Superleuk! Met name omdat Ivy een organisatie met jonge mensen is die echt hun beste beentje willen voorzetten om mooie successen te behalen. Dat krijg ik ook veelal terug van klanten. In het begin zijn bedrijven nog wel eens terughoudend: ‘wat kan hij of zij nu al?’ en ‘gaat dat wel goed komen?’ Als ze eenmaal aan de slag zijn en de opdrachtgever ziet hoe snel ze dingen oppakken en hoe goed ze in staat zijn om projecten succesvol af te ronden, zien ze echter dat die zorgen nergens voor nodig zijn. Ik ervaar dat zelf ook: als je naast een student zit en hem of haar ziet werken. Dat gaat zo snel en zo makkelijk, dat houd je niet voor mogelijk. Na het eerste project worden we ook steeds meer uitgedaagd om andere of complexere projecten op te pakken.

We krijgen veel waardering vanuit de markt. De manier waarop we projecten aanvliegen is voor veel bedrijven een mooie eyeopener. Ze merken dat ze niet alles zelf hoeven te doen. En prima Ivy Global kunnen inzetten als verlengstuk van hun eigen organisatie. Dat zorgt ervoor dat ik mijn werk zo leuk vind.

Hoe ziet een salesbaan bij Ivy Global eruit?

Sales an sich is vooral heel veel contact hebben met klanten, Zowel persoonlijk als telefonisch, om onze Ivy aanpak toe te lichten en mensen hiervoor te enthousiasmeren. Ik leg graag uit wat we tot nu toe allemaal al gerealiseerd hebben voor andere klanten en probeer dat dan toe te passen op voorstellen voor potentiële, nieuwe klanten. Ik vind het heel leuk om steeds binnen te treden in nieuwe culturen en verschillende typen mensen te ontmoeten. Het is heel interessant om een kijkje te krijgen in andere organisaties, al merk ik wel dat de behoeften in de technische industrie veel overlappen: bedrijven missen veelal capaciteit ,‘slimme handjes’ die echt in staat zijn om projecten op te pakken en af te ronden.

We hebben veel ervaring in huis om startende en medior salesmensen de juiste set basisskills mee te geven en successen te boeken. Het is daarnaast belangrijk om te weten dat we openstaan voor ideeën, graag zelfs! Als je intern je ideeën goed weet te verkopen, gaan wij daar in mee. Bij Ivy Global zitten we bovendien niet stil. We zijn een groeiende organisatie. Dat betekent dat je veel verantwoordelijkheid krijgt, maar tegelijkertijd ook de kans om een bijdrage te leveren aan de groei van ons bedrijf. Ook al ben ik ‘maar’ werknemer, Ivy voelt echt als mijn bedrijf waar ik samen met mijn collega’s een mooie tijd beleef.

Hoe zou jij de cultuur binnen Ivy Global omschrijven?

Vooral als heel vrij! We zijn een organisatie met heldere doelen, missie, visie en strategie maar uiteindelijk ben je bij ons ook zelf verantwoordelijk hoe jij je tijd invult, zolang je de doelstellingen behaalt. Niet iedereen in deze wereld is gelijk en zo geldt dat ook voor ons. Iedereen houdt er een eigen ‘stijl’ op na. Een combinatie van die verschillende stijlen maakt samen een soort van ‘optimale stijl’ die hele mooie dingen opleveren.

Dat we jonge mensen de kans geven om binnen gerenommeerde organisaties technische kennis op te doen, is denk ik wel het meest tekenend voor ons als bedrijf. We proberen dat zoveel mogelijk af te stemmen op de studierichting en ambities van de student. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar het staat buiten kijf dat ze na het afronden van een project in ieder geval met beide benen in de modder hebben gestaan en geleerd hebben om verantwoordelijkheid te nemen voor hun werk. Wat ik tenslotte nog wil uitlichten is dat wij met name een verlengstuk van de opdrachtgever willen zijn. Wij vullen de capaciteit van de organisatie aan en voeren de taken uit waar zij niet aan toekomen. Voor Ivy is het project wat wij uit handen nemen van de klant of in samenwerking oppakken topprioriteit om af te ronden. Door die aandacht voor de werkzaamheden en geen afleiding door randzaken kan je echt iets voor elkaar krijgen.

Met wat voor andere bedrijven kun je Ivy Global vergelijken?

We worden meestal met uitzendbureaus of ingenieursbureaus vergeleken. Het verschil met dat type bedrijven is dat wij meer begeleiding bieden: we laten ervaren projectmanagers over de schouders van de studenten heen kijken. We coachen jonge talenten en leren ze praktische zaken die heel belangrijk zijn bij het succesvol uitvoeren van projecten. Waar moet je op letten bij een project? Hoe ga je om met mensen op de werkvloer? Hoe lever je kwaliteit in een bepaald tijdsbestek? We hebben daarvoor ook verschillende trainingen opgezet, zoals een projectmanagement-, social skills-, maar ook een asset management training. Het verschil met ingenieursbureaus zit hem natuurlijk ook in de kosten, al draait het voor ons echt om de kwaliteit die we leveren. We doen jaarlijks klanttevredenheidsonderzoeken en daaruit blijkt keer op keer dat bedrijven het vooral waarderen dat we in staat zijn om goed werk te leveren.

Wil jij directe collega worden van Ivan? Wij zoeken een nieuwe sales man of vrouw!

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

Recente posts