Naast alle regioteams heeft Ivy ook diverse ondersteunende teams. Een daarvan is het team Communicatie, dat alles regelt op het gebied van marketing en communicatie.

Team Communicatie is een team waar operationeel gezien intern relatief weinig uur ‘in’ gewerkt wordt. Want bijna alle operationele werkzaamheden zijn uitbesteed aan externen. De taken die nog bij het team liggen gaan onder meer over het aansturen van freelancers en marketingspecialisten die bijvoorbeeld de online marketing op onze website, nieuwsbrieven en blogs voor hun rekening nemen. Dat we niets alles zelf oppakken, is een tactische keuze die we jaren geleden al gemaakt hebben. We willen namelijk liever op ieder vakgebied binnen de marketing een specialist aan het werk, dan één marketinggeneralist die alle verschillende vakgebieden oppakt. Wij denken dat dat op de lange termijn meer oplevert.

Een van de operationele werkzaamheden die we wél zelf doen zijn alle social media-uitingen. Dit is vooral vanuit praktisch oogpunt. We willen hier bijvoorbeeld beelden laten zien van onze trainingen en borrels. Dan is het makkelijker om iemand van het interne team foto’s en video’s te laten maken dan een medewerker van onze leveranciers.

Op de lange termijn

Daarnaast houdt het team zich bezig met de lange termijn van de marketing: waar willen we heen? Welke campagnes willen we de komende periode opzetten? In overleg met onze leveranciers zetten we hiervoor de concrete acties uit, die dus voornamelijk door onze leveranciers worden uitgevoerd. Vervolgens is het natuurlijk aan ons om het werk dat zij leveren verder te controleren.

Voor ons zijn in al onze uitingen twee dingen belangrijk: de inhoud en de toon. Zo willen we dat deze goed bij ons passen. We zijn een informeel en transparant bedrijf. Het zou gek zijn om dan op bijvoorbeeld social media hele droge en formele berichten te gaan plaatsen.

Dit werkt ook door in de inhoud en we geven onze copywriter tot op zekere hoogte inhoudelijk de vrijheid in het schrijven van blogs. Dat hoeven niet alleen maar pure mooi-weer-verhalen te zijn. Als er een keer iets minder soepel is verlopen tijdens een project mag dat best benoemd worden in een blog. Daarin is de relatieve onafhankelijkheid van een freelance copywriter heel prettig. Een ander voorbeeld van een controle op de toon is dat deze kan veranderen per communicatiemiddel. Zo zijn onze posts op Instagram veel informeler dan de berichten we op LinkedIn plaatsen. Op Instagram communiceren we voornamelijk met onze studenten, terwijl we op LinkedIn vooral gericht zijn op onze zakelijke klanten.

Nauwe communicatie met sales

Team Communicatie heeft elke week een korte afspraak staan, met name om de geplande uitingen van de komende weken door te nemen en nieuwe ideeën te bedenken. Maandelijks hebben zij daarnaast een update-moment staan tijdens het salesoverleg aan het salesteam. Anders dan andere ondersteunende teams, heeft team Communicatie niet slechts één ‘afgevaardigde’ (‘pet’ in Ivy taal) per regioteam. Heel het salesteam is namelijk betrokken bij het team. Zij hebben de taak om mee te denken met campagnes en uitingen, maar ook om de gekozen lijn te bewaken en te controleren hoe het team Communicatie die uitvoert. Verder bespreken ze hun commerciële wensen met het team. Veel van de marketingacties die team Communicatie uitvoert, hebben namelijk als doel om met meer potentiële klanten in contact te komen. Vandaar dat een directe en regelmatige afstemming met het salesteam zo belangrijk is.

Wil je ook de andere blogs over onze teams lezen? Bekijk hier die over team Geld & IT.

Volg Ivy Global nu ook op LinkedIn en Instagram.

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

  • Hoe bepalen wij bij Ivy Global ons salaris?

    10 mei 2024

  • Team Geld & IT

    Wat doet team Geld & IT bij Ivy Global?

    03 mei 2024

  • Tien jaar Ivy Global

    Tien jaar Ivy Global: van tuinhuis naar bergtop

    23 april 2024