idea-2654150

Zo worden de Ivy'ers klaargestoomd voor de P6 Methode

Kasper Hermans - 18 juli 2019

Alle projecten die bij Ivy Global worden aangenomen lopen via de P6 Methode. Dus wie bij Ivy komt werken, moet een training volgen om de methodiek onder de knie te krijgen.

De trainingen aan de Ivy’ers worden gegeven door Zaam, een trainingsbureau dat gespecialiseerd is in het geven van trainingen voor bedrijven in de industrie en technische dienstverlening. Ze hebben verschillende pijlers in hun trainingen: Maintenance & Asset Management, Explosie en Elektrische Veiligheid en Compliance Management. Zaam werkt met professionals die een ruime praktische ervaring hebben binnen hun vakgebied. En ook al liggen van bijna alle medewerkers de roots in de wereld van de trainingen, ze komen al jaren overal in de sector, waardoor ze er de nodige binding mee hebben. De trainingen die gegeven worden zijn er in allerlei soorten en maten. Van meer praktische workshopvormen en maatwerkprogramma’s tot e-learnings.

P6 Methode

Ed van Hal is door Zaam aangewezen om de P6 Methode over te brengen. ‘De P6 Methode’ is een planningsmethodiek ontwikkeld door Roel Grit, die Ivy zelf op het spoor is gekomen en heeft uitgekozen. Het is voor hen een heel praktische methode, ontdaan van alle franje. Het sluit bovendien goed aan op hun manier van werken op basis van de Ivy-kernwaarden, zoals vrij, vernieuwingsdrang en vriendschappelijk. Daarom hebben ze met Zaam contact gezocht om trainingen te geven aan nieuwe Ivy’ers. Iedereen die voor Ivy komt werken, krijgt zo’n training. Dat zijn dus vaak ook studenten die soms maar voor een hele korte tijd in dienst komen.

Mede daarom probeert Ed om de zaken tijdens zijn trainingen zo praktisch mogelijk te benaderen. Het is haast een workshop die ze voor hun kiezen krijgen. Er zijn twee trainingsvarianten ontwikkeld. De een bestaat uit drie korte avondsessies. “Daarin behandelen we het stappenplan aan de hand van een projectvoorstel. We lopen dan alle stappen door van de intake tot het opstarten van het project. De deelnemers zetten zodoende zelf het project op, waarbij ze ook leren hoe om te gaan met nieuwe informatie en hoe je zo’n project inricht.” Tijdens uitvoering van zo’n project dienen zich dagelijks afwijkende situaties aan waarmee je rekening moet houden. Zoals hoe constateer en rapporteer je afwijkingen en hoe hou je vat een project.

Grotere groepen

Bij de andere trainingsvariant wordt er gewerkt met grotere groepen van 20 tot 25 Ivy medewerkers. Er worden vijf groepen gevormd, die gedurende de dag allemaal een eigen deel uit de methode voor hun rekening nemen, waarna aan het eind van de dag iedereen zijn bevindingen presenteert. “Elk team heeft ook zijn woordvoerder. Het is eigenlijk een groot rollenspel dat ze doen met daarin twee praktische sessies. Ze behandelen een dossier van een echt project, alleen de namen zijn verzonnen. Gedurende de dag komt er een werknemer van Ivy voor klant spelen op wie zij dan hun vragen moeten afvuren. Deze doet in het middagprogramma van de training dan ook een wijzigingsvoorstel zodat ze ook leren om daar mee om te gaan. Dit zorgt voor heel veel interactie tijdens de sessie.”

ZAAM werkt op dit moment nog aan een nieuwe variant. “Dat wordt een andere opzet, al blijven de leerdoelen hetzelfde. Het gaat om een kortere sessie eventueel in combinatie met een e-learning.” De korte sessie is een fijne tegemoetkoming aan de Ivy-studenten, die vanwege de projectmatige werkwijze en hun steeds hogere studiebelasting soms maar heel kort verbonden zijn aan Ivy. Toch merkt Ed daar niks van als het aankomt op de inzet tijdens zijn trainingen. “Je ervaart hun enthousiasme en professionaliteit, al zijn er voor de korte termijn. Het is voor mij een afwijkende groep van wat ik normaal tref. Het zijn jonge mensen; of ze nu net beginnen aan hun studie, afstuderen of al op weg zijn naar een baan. Wat je merkt is dat ze heel snel kunnen schakelen en vanuit de onderwijsperceptie heel oplossingsgericht denken. Dat zorgt ervoor dat er ontzettend veel dynamiek in de trainingen zit."

Wij maken heel graag kennis met jou en jouw bedrijf. Ook zonder opdracht – we kunnen hoe dan ook vast van elkaar leren. 

 • golfkarretjes

  Met golfkarretjes hielp Ivy bij Gate tijdens een turnaround

  11 februari 2022

 • Ivy Global introduceert de Gedeelde Tekenkamer

  22 juli 2021

 • asset management game

  Asset management game in de maak: 'We bouwen iets dat er nog niet is'

  03 juni 2021